ΜεσσηνίαςΠολιτική

Στήριξη των επαγγελματιών της Μεσσηνίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Συνάντηση με θέμα τις επιπτώσεις των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (COVID-19) στις επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρου, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός και εμπορικός κόσμος της Μεσσηνίας, κυρίως όσον αφορά στα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα ο κ. Ξυγκώρος ενημέρωσε τον κ. Μαντά για τις θέσεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και συγκεκριμένα για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τα οποία κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο ο κ. Ξυγκώρος επισήμανε ότι αυτά δεν θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου που πλήττονται άμεσα από τον κορωνοϊό, αλλά να επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Ξυγκώρο οι επιπτώσεις των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού πλήττουν έμμεσα πάρα πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη διενέργεια συνεδρίων, την πραγματοποίηση εκδρομών, τον τουρισμό εν γένει, αλλά και άλλες εμπορικές δραστηριότητες, ενώ δεν περιορίζονται μόνο σε τρεις νομούς, αλλά επηρεάζουν όλη την επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να σχεδιαστούν επιπλέον εθνικά μέτρα ανακούφισης που να αφορούν ένα μεγάλο εύρος επιχειρήσεων και να βασίζονται στην αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και τραπεζικών δόσεων για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Μαντάς εξέφρασε την βαθειά του ανησυχία και τον προβληματισμό του για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στην χώρα μας η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει τόσο συνολική, όσο και ατομική ενεργοποίηση και συμμόρφωση, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας και να κερδηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος.
Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Ξυγκώρο για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου.

Σχετικές αναρτήσεις

Διεξαγωγή Σεμιναρίου Βαθμολογητών Drift | 29-30 Ιουνίου 2024 | Δήλωση Συμμετοχής Featured

admin2020

Δείτε Ζωντανά τον Τελικό Αγώνα PLAY-OFF Α2΄ | ΓΠΣ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. – ΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Ο ΑΘΛΕΩΝ

admin2020

LIVE: ΤΟ πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies