Μεσσηνίας

Στην Καλαμάτα η 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πρόεδρος της «Φάρις» Παντελής Δρούγας, ο Διευθυντής του αιματολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος, η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αγγελική Καπόγλη και η νοσηλεύτρια Έλενα Χρονοπούλου, με θέμα την 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην οποία συμμετέχει η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. η Καλαμάτα υποδέχεται τη φλόγα της αγάπης. Η μικρή τελετή υποδοχής θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού.

Η φλόγα θα παραδοθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ) Αργολίδας «Δεσμοί Αίματος» στα χέρια εθελοντών αιμοδοτών και ανθρώπων που στηρίζουν τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην πλατεία Αγίων Αποστόλων. Κατόπιν θα διανύσει μια μικρή διαδρομή από την οδό Αριστομένους, την πλατεία 23ης Μαρτίου και την Ιατροπούλου, για να καταλήξει στο Μέγαρο Χορού. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση σε θέματα εθελοντισμού στο αίμα και τον μυελό των οστών.

Στήριξη στην εκδήλωση παρέχεται επίσης από το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας καθώς και την Ελληνική Αστυνομία.

Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας συμμετέχει κατόπιν πρόσκλησης από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) κ. Πρωτόπαπα και τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη. Η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων σώματος στην ελληνική κοινωνία.

Κατά την διάρκειά της, η φλόγα της αγάπης διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, για να «μεταλαμπαδεύσει» το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της αιμοδοσίας, από χέρι σε χέρι εκατοντάδων λαμπαδηδρόμων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι νέοι, που αποτελούν τη νέα γενιά των εθελοντών αιμοδοτών της χώρας.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: 1ος Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Kart στην Καλαμάτα

admin2020

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies