ΑθλητισμόςΜεσσηνίας

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με πρόεδρο ΕΠΣ Μεσσηνίας για τα Rabittest

Τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονωϊού (Rabittest) παρέδωσε σήμερα το πρωί, 21 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος στον πρόεδρο της ΈνωσηςΠοδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας κ. Βασίλη Σπηλιώτη. Μετά από την πρόσφατη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποστήριξη, στον τομέα του περιορισμού της διασποράς του κορονωϊού, τόσο των αθλητικών σωματείων όσο και των εργατών τρίτων χωρών, έφτασαν σήμερα τα πρώτα τεστ που αφορούν την διενέργεια ελέγχων στα αθλητικά σωματεία. Η ΕΠΣ Μεσσηνίας παρέλαβε το 60% του συνόλου των τεστ και αυτό γιατί θα καλύψει ελέγχους σε όλες τις ομάδες ποδοσφαίρου της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια θα παραδοθούν ανάλογα τεστ και σε άλλους αθλητικούς φορείς.

Παράλληλα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, ως πλέον αρμόδιος και διαπιστευμένος φορέας στη διαχείριση θεμάτων covid, θα πραγματοποιηθούν τα τεστ στους αθλητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε για τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, η οποία μάλιστα υλοποιείται σε μια συγκυρία με ανησυχητικά δείγματα για την περιοχή μας. Ανέφερε επίσης τη συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με τα Κέντρα Υγείας, τα οποία με εξειδικευμένο προσωπικό θα βοηθήσουν να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία αυτή με αξιοπιστία και παράλληλα με ταχύτητα, λόγω του ότι τα Κέντρα Υγείας έχουν ικανοποιητική γεωγραφική διασπορά στη Μεσσηνία. Τόνισε χαρακτηριστικά – εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας, όλοι μαζί όμως οφείλουμε να κάνουμε τα αυτονόητα, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην παρέμβασή του ο κ. Σπηλιώτης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για τις ταχύτατες και άμεσες ενέργειές τους στην υποστήριξη των αθλητικών σωματείων του Νομού σε μια συνολική προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονωϊού.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: 1ος Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Kart στην Καλαμάτα

admin2020

Στην ΠΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | Προοπτικές και προκλήσεις σε κρίσιμα έργα

admin2020

«Συμμετοχή στην ημερίδα διαβούλευσης των σχεδίων διαχείρισης πλημμυρών»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies