Μεσσηνίας

«Συνάντηση εργασίας με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, μεταξύ του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου και του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, παρουσία συνεργατών και υπηρεσιακών παραγόντων. Στη συνάντηση συζητήθηκαν έργα που σχετίζονται με την ανάδειξη και αναστήλωση ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων, την αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών και την προσβασιμότητα.
Ειδικότερα συζητήθηκαν τα έργα αποκατάστασης του αρχοντικού Κορφιωτάκη – Αρναουτόγλειου, της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς και της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρδακίου. Επίσης έγινε αναφορά και στην δυνατότητα βελτίωσης της οδού πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Βελανιδιάς, αλλά και στις μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης του Ασύλου Ανιάτων και του Μητροπολιτικού Μεγάρου, για τις οποίες η Μητρόπολη έχει ετοιμάσει πλήρη φάκελο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε εκτενώς τον Σεβασμιώτατο για τα προβλήματα που υπάρχουν στα έργα, ειδικά για το αρχοντικό Κορφιωτάκη που έχει δημοπρατηθεί και αντιμετωπίζει αρκετά ζητήματα, όπως απαιτεί συμπληρωματικές μελέτες αλλά και επαναδημοπράτηση. Έγινε μια αναλυτική και δημιουργική συζήτηση για το ενταγμένο έργο της Ιεράς Μονής Δημιόβης και τέλος συζητήθηκε η πληρότητα των φακέλων και ο τρόπος συμπλήρωσης των ελλείψεων στα υπόλοιπα έργα, τα οποία θα προχωρήσουν κατόπιν συνεννόησης και με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό.

Σχετικές αναρτήσεις

«Φορολογικά, Εργασιακά Θέματα και Επιδοτούμενα Προγράμματα» που πραγματοποιήθηκε στο Μελιγαλά.

admin2020

Δυναμική παρουσία ετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ερχόμενη FOOD EXPO 2024

admin2020

ΔΡΑΣΗ ΣΕ 4 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «Διάλογος και δράση απέναντι στις πυρκαγιές

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies