Συνάντηση εργασίας της Δημάρχου Οιχαλίας και του περιφερειάρχη κ.Νίκα.

Τον Περιφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Νίκα, επισκέφτηκε στην Καλαμάτα στο Διοικητήριο, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, η Δήμαρχος Οιχαλίας κα. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων παρευρέθησαν από μεριάς της Περιφέρειας οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Καπέλιος, Τσουκαλάς, Αναστασόπουλος και Καλογεροπούλου, και από μεριάς του Δήμου, ο Γενικός Γραμματές κ. Γυπατίδης, και οι Πρόεδροι των τ.κ. Άνω Μέλπειας, κ. Μαγκαφάς Ιωαννης και Κάτω Μελπειας, κ. Δίμηζας Χαράλαμπος.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση – επίλυση θεμάτων που απασχολούν εν γένει την καθημερινότητα του Δήμου Οιχαλίας αλλά και έργα – παρεμβάσεις που χρήζουν άμεσης περάτωσης.
Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο ότι με αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας θα πραγματοποιηθούν έργα αιχμής για την περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και της ανακοινώσε ότι η Περιφέρεια από μεριάς της θα χρηματοδοτήσει το Δήμο μέσω του ΠΔΕ μια σειρά από έργα όπως:
• Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας του Δήμου Οιχαλίας, (200.000 ευρώ) με τον Δήμο να συμβάλλει με το επιπλέον τυχόν ποσό που θα απαιτηθεί.
• Πολιτιστικά Μνημεία του Δήμου (40.000 ευρώ).
• Ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο από Άγιο Γεώργιο Δωρίου προς Κοπανάκι (32.000 ευρώ)
• Δρομολόγηση των εργασιών που απαιτούνται για τον αναδασμό του Δωρίου (685.000 ευρώ).
• Κατασκευή ταρτάν και ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Μελιγαλά (200.000 ευρώ).
Ακόμα ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο ότι σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου για συνέχιση της ανάπλασης του πετάλου της Κοινότητας Μελιγαλά, προϋπολογισμού ύψους 747.000 ευρώ και επισήμανε ότι προχωρούν οι εργασίες στις Πυρόπληκτες περιοχές από τις περσινές φωτιές ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, με την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ που εκτιμάται τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους θα εξεταστούν και θα δρομολογηθούν οι εξής παρεμβάσεις:
• Στην 7η Επαρχιακή από τη Κοινότητα Σκάλας έως και το Ζευγολατιό, η αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου που θα συμπεριλαμβάνει και το κομμάτι που διέρχεται στη Κοινότητα Μελιγαλά.
• Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση της μελέτης για την Ανάπλαση των πηγών Κουμπέ στην Κοινότητα κάτω Μέλπειας.
Η Δήμαρχος Οιχαλίας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου Οιχαλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου