Αργολίδος

Συνάντηση με αγρότες από τον αγροτικό συνεταιρισμό «ΚΑΣΟΑ» στο Άργος

Συνάντηση με αγρότες στον αγροτικό συνεταιρισμό «ΚΑΣΟΑ,» όπου και τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής και εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική των κυβερνήσεων και των Περιφερειακών Αρχών. Στη συνάντηση συμμετείχε από τη Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου ο υπ. Περιφερειάρχης Νίκος Κουτουμάνος και η υποψήφια δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Ναυσικά Μπαβελή.

Η συνεχής εκτίναξη του ήδη τεράστιου κόστους παραγωγής που σε συνάρτηση με τις μειωμένες τιμές και τη μειωμένη παραγωγή σχεδόν σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και αδυναμίας σωστής καλλιεργητικής φροντίδας αφού όλα τα απαραίτητα αγροεφόδια έχουν απλησίαστες τιμές, οδηγεί σε χρέη, σε εγκατάλειψη καλλιεργητικών εκτάσεων καθώς τα έξοδα είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα.

Επισημάνθηκε από τους βιοπαλαιστές αγρότες τα προβλήματα της υφαλμύρωσης της πηγής του Αναβάλου, με την ποιότητα του νερού ουσιαστικά να «δηλητηριάζει» το έδαφος, την εγκατάλειψη του φράγματος και των δικτύων, τη μη επέκταση δικτύων με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μην έχουν νερό.

Επιπλέον σε όλα αυτά τα προβλήματα, έρχεται να προστεθεί η εμφάνιση ακρίδας που κατατρώει καλλιέργειες, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης που είναι πλέον απελπιστική.

Στην τοποθέτησή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Νίκος Κουτουμάνος, κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου της αγροτικής παραγωγής να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι με τις πολιτικές τους δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση και όρους ξεκληρίσματός τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Και υπογράμμισε:

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με όλα τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, οι εκλεκτοί τους σε Περιφέρεια και δήμους, διαμόρφωσαν τα εργαλεία για να καταστραφούν πιο γρήγορα πιο πολλές μικρομεσαίες εκμεταλλεύσεις, να συγκεντρωθεί η γη σε όλο και λιγότερα χέρια, σε μεγαλοαγρότες, στις αγροτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το εργαλείο που επιταχύνει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, το πέρασμα γης και αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και βιομηχάνων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα».

«Όλοι αυτοί που ζητούν την ψήφο των αγροτών, στη Περιφέρεια και τους δήμους, ας πουν τι θέση έχουν για τα βασικά ζητήματα που ξεκληρίζουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Τι θέση έχουν π.χ. για τις ποσοστώσεις που οδηγούν στη διατροφική εξάρτηση τη χώρα και τον λαό;

«Ας απαντήσουν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κ.λπ., παλιότεροι και νεότεροι, που βγαίνουν προεκλογικά και υπόσχονται “καλύτερες μέρες”, “έργα” που δήθεν έκαναν και θα κάνουν, στηρίζουν βασικά αιτήματα επιβίωσης των αγροτών, π.χ. κατώτατες εγγυημένες τιμές των προϊόντων, όπως εξασφαλίζουν στους επιχειρηματίες της Ενέργειας ή σε αυτούς που παραχωρούν τους αυτοκινητόδρομους; Στηρίζουν την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ; Φτηνό αγροτικό πετρέλαιο, αφορολόγητο όπως για τους εφοπλιστές, κ.λπ.;».

Καταλήγοντας τόνισε ότι: «Αποτελεί μόνο κέρδος για τη μικρομεσαία αγροτιά η ισχυροποίηση του Λαϊκής Συσπείρωσης. Περισσότεροι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που εγγυημένα θα είναι στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών, στους αγώνες και τις μάχες τους στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Η κάθε ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μεταφράζεται σε αποτελεσματική διεκδίκηση για να παραμείνουν στα χωράφια και στα κοπάδια τους, να ζουν με αξιοπρέπεια οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των αγροτικών – λαϊκών διεκδικήσεων για έργα, υποδομές στην ύπαιθρο, υπηρεσίες προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με δράσεις, προτάσεις, πρόγραμμα και αισιοδοξία»

admin2020

LIVE : Ημερίδα «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

admin2020

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies