Συνάντηση με το νομαρχιακό τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ

➢ Το αντεργατικό νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας, στοχεύει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και στη γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας.
➢ Η κυβέρνηση γυρνάει τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας πολλές δεκαετίες πίσω: Αποδιαρθρώνει το ωράριο εργασίας, με την κατάργηση του οκταώρου μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις και θεσπίζει την απλήρωτη υπερωριακή εργασία, χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο.
➢ Υποβαθμίζεται ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας που στοχεύει στη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
➢ Η κυβέρνηση όμως επιδιώκει και την υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία, κάθε συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης, εγείροντας σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας.
➢ Ο αγώνας ενάντια στο ντροπιαστικό για ευρωπαϊκή χώρα κυβερνητικό νομοσχέδιο και η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.