Κορίνθου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με το νομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ προς ψήφιση στην βουλή για τα εργασιακά, επιχειρείται να κατεδαφιστούν όσα κατακτήθηκαν απ’ τους εργαζόμενους τα τελευταία 100 χρόνια.

Με το νόμο καθιερώνεται 10ωρη δουλειά, που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας για ένα εξάμηνο. Οι δύο επιπλέον ώρες εργασίας θα είναι χωρίς αμοιβή, με την κυβέρνηση να παραπέμπει τον εργαζόμενο σε αναπλήρωσή τους με μειωμένο ωράριο ή άδεια όποτε συμφέρει την επιχείρηση.

Με την κατάργηση του 8ωρου και την καθιέρωση της 10ωρης εργασίας την ημέρα, χωρίς πρόσθετη υπερωριακή αμοιβή και αύξηση των υπερωριών στις 150 ώρες που θα είναι και φθηνότερες κατά 20%, ανοίγει η πόρτα διάπλατα για την έκρηξη της ανεργίας. Η Κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση, ενώ καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας και απελευθερώνονται οι απολύσεις. Με την τηλεργασία επιβάλλεται δουλειά χωρίς όρια, όποτε θέλει ο εργοδότης και παράλληλα μπαίνουν νέα εμπόδια στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά τον υπονομευτικό και διασπαστικό της ρόλο, βάζει εμπόδια στην οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων.

Τη στιγμή που μετά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ήταν επιβεβλημένη η κλιμάκωση του αγώνα, η πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στοιχήθηκαν πίσω από τη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ώστε να μην κουνηθεί φύλο στους χώρους δουλειάς του νομού μας.

Είναι προφανές ότι θέλουν να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να τους ισοπεδώσει και να τους προσφέρει βορά στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους. Είναι καθαρό ότι παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Ο σχεδιασμός τους δεν θα περάσει! Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και ης επιτυχίας της στα δικά τους χέρια.

ΚΑΛΟΥΜΕ σε μαζικό απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 10 Ιούνη.

ΚΑΛΟΥΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου μας στα Περιβολάκια στις 10:30.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ: Παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης με την εταιρεία PlanAhead

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies