ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΜεσσηνίας

Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στον ΑΝΤ1

Στην τηλεόραση του ANT1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», με τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Ηρώ Ράντου, έδωσε συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Για το πώς μπορούν να συμβάλουν οι περιφέρειες στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης:
«Οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας είναι κυρίως υποστηρικτικές προς το κεντρικό κράτος, είναι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την πρόληψη – καθαρισμοί, αντιπυρικές ζώνες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται. Είναι υπηρεσίες και έργα που αφορούν υλικοτεχνική υποδομή. Αυτό που έχουμε πρόθεση να υλοποιήσουμε είναι ένα έργο που έχει ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά το περιφερειακό κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Νομίζω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ στον καλύτερο συντονισμό όλων των υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά όλα αυτά τα προβλήματα».

Σχετικά με τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Πελοπόννησος:
«Θα στραφούμε περισσότερο σε όλα τα οδικά έργα σε όλη την Περιφέρεια – υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές οι οποίες πρέπει να συνδεθούν με τα κεντρικά οδικά δίκτυα. Ένας ακόμα τομέας στον οποίο θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση είναι ο τομέας των φυσικών πόρων και κυρίως το νερό. Είναι ένα πεδίο που απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, τόσο για λόγους άρδευσης και για τις ανάγκες της αγροτικής οικονομίας, που επίσης είναι πολύ ανεπτυγμένη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και για τις ανάγκες της ανάπτυξης – πάντα με μέτρο, πάντα με πρόνοια για την προστασία του περιβάλλοντος – ώστε να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε τουριστικές υποδομές και επενδύσεις».

Σχετικές αναρτήσεις

Συνελήφθη για φυτεία 135- δενδρύλλια κάνναβης

admin2020

Με λαμπρότητα εορτάστικε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής Μαυρομάτι Πάμισου

admin2020

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στην Μεσσήνη !!!

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies