Λακωνίας

Συνεχίζεται ο Πληθυσμιακός έλεγχος με μαστογραφία και τέστ ΠΑΠ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Μονεμβασιάς

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Άγγελου Χρονά, του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη, του Δημάρχου Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη, της Δημοτικής Συμβούλου Υγείας Μαρίας Χαραμή καθώς και του Διοικητικού Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Αναστασίου Μυρίλλα ξεκίνησε πριν λίγες μέρες η δεύτερη φάση πληθυσμιακού ελέγχου με δωρεάν μαστογραφία και τέστ Παπανικολάου στο Δήμο Μονεμβασιάς.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασιάς και υλοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και οι εξετάσεις αφορούν σε γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών που τους γίνεται Τεστ Παπανικολάου, και τις γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω που διενεργείται επιπλέον και Μαστογραφία (CR).

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι και ο επανέλεγχος όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 και διενεργούνται στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) θα βρίσκεται σταθμευμένη έμπροσθεν του Δημοτικού Σταδίου Μολάων. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27323.60570, 27323.60536 και 27313.63227, 27313.63220 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορωνοϊό, ενώ οι γυναίκες θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή για τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στηρίζει την συγκεκριμένη δράση και, όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της, που βρέθηκαν στην έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη σε μία περίοδο μάλιστα που λόγω του κορωνοϊού οι πολίτες διστάζουν να πάνε για προληπτικό έλεγχο .

Στους ανωτέρω καρκίνους όμως τόσο η πρόληψη όσο και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές και η υλοποίηση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων βοηθά ώστε καμία γυναίκα να μην μείνει χωρίς έλεγχο, ακόμα και αν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα θα καλύψει ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλαδά για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

admin2020

Σειρά συναντήσεων του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με Δημάρχους για έργα ΟΧΕ και ΒΑΑ

admin2020

«Εμψυχωτικές δραστηριότητες σε παιδιά ΡΟΜΑ» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies