Συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Τη διατήρηση του πολύ κρύου καιρού με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη 23 Μάρτη, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΜΥ με νέο Έκτακτο Δελτίο. 

Όπως αναφέρει η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη 22 Μάρτη στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά ενώ λέει ότι οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα σημερινά.

Ειδικότερα για σήμερα και αύριο, Δευτέρα 21 Μάρτη, χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μέτρια εντάσεως θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια και ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ χιόνια θα εμφανιστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Την Τρίτη 22 Μάρτη, οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν σε Στερεά, Εύβοια, Θεσσαλία, Σποράδες, κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη, σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές. Μέχρι το βράδυ θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια των παραπάνω περιοχών αλλά και στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη 23 Μάρτη, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.