ΑργολίδοςΑρκαδίαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Ν.Π.) ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ 2020

Συνάδελφε του τακτικού προσωπικού, οκταμηνίτη, εργαζόμενε στις εργολαβίες σε καλούμε να πάρεις μέρος στις εκλογές του ΣΕΕΝΠ. Το μοναδικό κλαδικό σωματείο στην ενέργεια που εγγράφει ως μέλη του όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης και επιχείρησης. Έχουμε κάθε λόγο να ενισχύσουμε τη δύναμη και τη φωνή μας ως εργαζόμενοι στον κλάδο της Ενέργειας, να είμαστε πιο δυνατοί, με καλύτερη οργάνωση, απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση.
Οι εκλογές του Σωματείου πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα και της κατακτήσεις μας δεν έχει προηγούμενο. Προωθείτε το κλείσιμο ορυχείων και σταθμών της ΔΕΗ ως το 2028 με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, με περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ και φυσικά η διαχρονική μείωση των εργατικών δικαιωμάτων και μισθών. Την ίδια στιγμή βέβαια έχουμε ανακοινώσεις και πανηγύρια από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, τη κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους για οικονομικά θαύματα στη ΔΕΗ, για αυξήσεις κερδών κ.ο.κ., είδατε εσείς καμία αύξηση στους μισθούς σας; Ισα ισα που η ΔΕΗ πρωτοστατεί όπως έχουμε ενημερωθεί στη μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων που καλύπτει 8μηνιτες και εργολαβικούς, συνεπικουρούμενη προφανώς από την κυβέρνηση που ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση για την προηγούμενη αυθαιρεσία της ΔΕΗ που αρνείται να πληρώσει τους εργαζόμενους στους ΑΗΣ και στις εργολαβίες με την αντίστοιχη σύμβαση.
Ο χώρος της ενέργειας παραμένει ένας από τους ισχυρότερους και πιο κερδοφόρους της οικονομίας. Ειδικά αυτή την περίοδο βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει το πλαίσιο, που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την τελική φάση της «απελευθέρωσης» του κλάδου της Ενέργειας. Ένας μεγάλος αριθμός από δομικές αλλαγές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και πολλές ακόμη ακολουθούν, στο όνομα του «εκσυγχρονισμού», της «ανταγωνιστικότητας», της «σύγκλισης με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ», της «ανάπτυξης» και των «νέων επενδύσεων που έχει ανάγκη η χώρα», καλλιεργώντας την αντίληψη ότι επιχειρήσεις, κοινωνία και εργαζόμενοι θα βγουν όλοι μαζί ωφελημένοι. Όμως ούτε οι επενδύσεις στην Ενέργεια, ούτε οι μεταρρυθμίσεις στον κλάδο, ούτε η επάνοδος της χώρας στην ανάπτυξη επανέφεραν και ούτε θα επαναφέρουν τις τιμές της ενέργειας, τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στο προηγούμενο επίπεδο, πόσο μάλλον στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών του 21ου αιώνα.
Συνάδελφοι απέναντι μας δεν έχουμε μόνο την κυβέρνηση και την εργοδοσία, αλλά και την συνδικαλιστική πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΑΔ που έβαλαν την υπογραφή τους σε όλες τις αντεργατικές, αντιλαϊκές εξελίξεις, ξεπούλημα ασφαλιστικού, τριχοτόμηση ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ. Ακόμη και τώρα επιμένουν στον καταστροφικό δρόμο για την εργατική τάξη και τον λαό την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που υπαγορεύει το κλείσιμο ορυχείων και ΑΗΣ. Αυτοί είναι ο λεγόμενος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που ως άλλοι πεμπτοφαλαγγίτες προωθούν με ύπουλους τρόπους τα σχέδια κυβερνήσεων και εργοδοτών. Είναι αυτοί που δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό, κανέναν αγώνα ενάντια στο δουλεμπόριο για να βρίσκει η ΔΕΗ χαμηλού κόστους εργαζόμενους. Είναι αυτοί που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων και ενέταξαν την αποχή κινητοποίησης σε μια συντεχνιακή λογική που τροφοδοτεί την πολυδιάσπαση και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι αυτοί που αρνούνται πεισματικά την ένταξη των εργολαβικών στα σωματεία λες και δουλεύουν σε κάποιον άλλο χώρο ή σε κάποια άλλη εργασία. Είναι αυτοί που ανέχονται εδώ και χρόνια να καλύπτονται πόστα πάγιων και διαρκών αναγκών από 8μηνιτες και εργολαβικούς επειδή έτσι συμφέρει τα κέρδη της ΔΕΗ Α.Ε.
Είναι ο απόπατος των συνδικαλιστών τα κατακάθια, που χωρίς ντροπή βάζουν όρο στη συλλογική σύμβαση της ΓΕΝΟΠ τη σύμβαση αυτή να μην την παίρνουν οι 8μηνιτες!! Για τους εργολαβικούς φυσικά ούτε λόγος! Συνάδελφοι, είναι καιρός αυτές οι δυνάμεις να αποδυναμωθούν! Να μπουν στο περιθώριο. Κάνουν ζημιά στους εργαζόμενους. Η μόνη ελπίδα των εργαζομένων είναι να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό για να ενωθούν σε ταξική κατεύθυνση. Να ξεπεράσουν την απογοήτευση και να ξαναποκτήσουν τις ελπίδες τους στους αγώνες διεκδικώντας αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.
Κόντρα σε όλα αυτά, τις κυβερνήσεις των καπιταληστών, την εργοδοσία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στέκεται το Σωματείο Ενέργειας. Ένα Σωματείο που συνενώνει όλους τους εργαζόμενους του χώρου, ανεξαρτήτως εταιρείας και εργασιακής σχέσης. Ένα Σωματείο που δεν ελέγχεται, ούτε από την εκάστοτε κυβέρνηση, ούτε από την εργοδοσία, και που δεν έχει ούτε «συνδιαλλαγές», ούτε «εξυπηρετήσεις» από την εργοδοσία για να βολέψει τον αρεστό εργαζόμενο εδώ και κει, να βάλει τον εργοδηγό που επιθυμεί σε συνεργασία με την εργοδοσία κ.ο.κ. όπως κατά κανόνα συμβαίνει με τα περισσότερα σωματεία της περιοχής.
Το ΣΕΕΝΠ πάλεψε για την υπογραφή και εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας που προέβλεπε αυξήσεις στους μισθούς και άλλες θετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στα 8μηνα, πάλεψε για την επέκταση της Σύμβασης στους σταθμούς αλλά και την επέκταση της σε όλο το έκτακτο και εργολαβικό προσωπικό. Σήμερα δίνει όλες τους τις δυνάμεις ώστε να υπογραφή και να εφαρμοστεί η νέα ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση μια σειρά επιδομάτων που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι στα 8μηνα και τους εργολάβους.
Το ΣΕΕΝΠ απέναντι στην κόλαση της μεταλιγνιτικής εποχής που σχεδιάζουν και θέλουν εφαρμόσουν η ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους, αλλά και οι υποστηρικτές τους στην τοπική διοίκηση, είναι το σωματείο που αντιστέκεται, οργανώνει και καλεί τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην μείνουν θεατές στα διάφορα επιχειρηματικά σενάρια που διακινούνται. Είναι το σωματείο που αναδεικνύει ότι η ανάπτυξη τους είναι μια απάτη γιατί προϋποθέτει την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας όποτε είναι ανάπτυξη για λίγους, για τα κέρδη τους. Τα κέρδη τους τα οποία προέρχονται απ το κλεμμένο ιδρώτα μας αφήνοντας σε μας τη φτώχεια μας.
Διεκδικούμε:
• Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείου. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της «απελευθέρωσης» στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση). Ενέργεια – κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα
• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
• Κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας
• Άμεση υπογραφή ΣΣΕ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος που να καλύπτει όλο το προσωπικό των εργολάβων και των 8μηνιτών.
• Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα.
• Ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας μέσα στον οποίο θα λειτουργεί και η ΔΕΗ με όλες τις δραστηριότητές της, Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή, Εμπορία, που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα λειτουργεί προς όφελος των λαϊκών αναγκών μετατρέποντας το ρεύμα από εμπόρευμα σε αγαθό. Αυτό το αίτημα να μπει σε κάθε σπίτι της χώρας και να διεκδικηθεί από κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα, αυτή είναι και η μοναδική ρεαλιστική αγωνιστική πρόταση ενάντια στα σχέδια της απολιγνιτοποίησης και της εμπορευματοποίησης της ενέργειας.
Συνάδελφοι μια ζωή θα ζήσουμε, δεύτερη δεν θα υπάρξει, ας τη ζήσουμε όμορφα και ωραία χωρίς άγχος, μιζέρια και φτώχεια, έχει έρθει η ώρα να τη διεκδικήσουμε, για το δικαίωμα μας στη ζωή αγωνιζόμαστε. Έλατε μαζί μας, αγωνιστείτε μαζί μας τίμια και καθαρά για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2/10/2020 και το Σαββάτο 3/10/2020 και ώρες 12:00 με 20:00 στο χώρο που γινοντουσαν οι αιτήσεις για το κτηματολόγιο (Πρώην αίθουσα δημοτικού συμβούλιου).Το σωματείο θα είναι ανοικτο στον ίδιο χώρο Τέταρτη και Πέμπτη 17:00 εως 20:00 για οποιαδήποτε απορία καταγγελία αιτήσεις εγγραφής κ.ο.κ.

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΟΤΑΜΟΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΡΑΘΙΔΟΣ- ΑΧΑΪΑ- ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΕΣΟΡΡΟΥΓΙΟΥ -ΚΥΡΙΑΚΗ

admin2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA

admin2020

«Συναντήσεις εργασίας για την παρακολούθηση και καταγραφή αλιευτικών δραστηριοτήτων»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies