Μεσσηνίας

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι και όλες στις Πρωτομαγιάτικες εργατικές συγκεντρώσεις των συνδικάτων
Αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε ένα καλλίτερο αύριο.
Όχι άλλη ακρίβεια, αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα
Όχι στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» χαιρετίζει την Εργατική Πρωτομαγιά, που γιορτάζεται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων της χώρας μας με απεργία, συγκεντρώσεις και πορείες την Κυριακή 1 Μαΐου.
Η Εργατική Πρωτομαγιάείναι ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για το 8ωρο και συνεχίζονται ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
Οι φετινές Πρωτομαγιάτικες εργατικές κινητοποιήσεις γίνονται σε μία περίοδο, όπου, μετά από 12 χρόνια σκληρής λιτότητας, συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, ολέθριων συνεπειών από τα δυο χρόνια διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επέρχεται λαίλαπα αυξήσεων και νέας ραγδαίας φτωχοποίησης λαϊκών στρωμάτων, μέσα από την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο, τη βενζίνη, το φυσικό αέριο και τα βασικά είδη διατροφής και κάλυψης λαϊκών αναγκών. Η ζωή του λαού, η ειρήνη και αξιοπρεπής διαβίωσή του, το δικαίωμά του για ένα καλύτερο μέλλον προσβάλλονται και αμφισβητούνται καθημερινά. Ένας λογαριασμός ρεύματος σήμερα εξανεμίζει έναν ολόκληρο μισθό ή και περισσότερο.Οι συνθήκες εργασίας είναι τρισάθλιες και η αβεβαιότητα για το αύριο κανόνας ζωής.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να στείλει το μήνυμα οι εργαζόμενοι να πάρουν και πάλι στα χέρια τους τις οργανώσεις τους. Να τις μαζικοποιήσουν και να αγωνιστούν ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας , ενάντια στη λεηλασία των εισοδημάτων τους για ουσιαστικά δικαιώματα, αξιοπρεπείς αμοιβές και εργασία. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει .
Καλούμε τους Πελοποννήσιουςεργαζομένους , τους συνταξιούχους και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες Κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου , την Κυριακή, 1 Μάη 2021. Ως μία νέα αφετηρία κλιμάκωσης των αγώνων μας για την ανατροπή του συνόλου των αντιλαϊκών πολιτικών.

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: Ο αγώνας για Play-offs Πάμισος BC – Α.Σ.Κ. Άρης Σκάλας

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα στην Καλαμάτα

admin2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies