ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Παρουσίαση του βιβλίου «1821. Η Επανάσταση και οι απαρχές του ελληνικού κράτους» την Κυριακή 20 Μάρτη

Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «1821. Η Επανάσταση και οι απαρχές του ελληνικού κράτους» διοργανώνει την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της, «η συμπλήρωση 201 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να προσεγγίσουμε και να γνωρίσουμε βαθύτερα τα γεγονότα που οδήγησαν στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους, όπως και τις τοπικές και διεθνείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες αυτά εκδηλώθηκαν» και πως «σήμερα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στη “γειτονιά μας” γίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα η αποδέσμευση της εργατικής τάξης και γενικά των λαϊκών στρωμάτων από το σύνολο των εκδοχών της αστικής ιστοριογραφίας όσο και η εξαγωγή χρήσιμων – από τη σκοπιά τους – ιστορικών συμπερασμάτων από την Επανάσταση του 1821».