ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Το ΣΠΑ Λουτρακίου είναι λαική περιουσία και ανήκει στους δημότες

Η δημοτική αρχή του Δήμου μας ακολουθώντας πιστά την πολιτική εμπορευματοποίησης της λαϊκής περιουσίας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, ετοιμάζεται να εκχωρήσει το υδροθεραπευτήριο του Λουτρακίου για εκμετάλλευση σε ιδιωτική εταιρεία!

 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΣΠΑ και η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία». Είναι η συνέχεια της «γνωστής συνταγής» της απαξίωσης του και γενικά της απαξίωσης υπηρεσιών και υποδομών του δήμου, που διαχρονικά εφάρμοσαν όλες οι δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια, ώστε να διευκολυνθεί η εκχώρησή τους στους «σωτήρες» ιδιώτες, είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων παραχωρήσεων – ενοικιάσεων δημόσιας περιουσίας, όπως έγινε πρόσφατα με την παραλία των Αγίων Θεοδώρων. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται και υπηρετούν!

 

Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν και οι υπόλοιπες δυνάμεις στον Δήμο, που έχουν συμφωνήσει με το πλαίσιο λειτουργίας της Τ.Δ. που την έχει μετατρέψει σε όχημα εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών σχεδίων, έχουν συμφωνήσει με τις αντιδραστικές αλλαγές που έχουν επιβληθεί από όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης1), έχουν συμφωνήσει στην λογική της επιχειρηματικής δράσης, την εκχώρηση υπηρεσιών και υποδομών μέσω ΣΔΙΤ, συμφωνούν με τις αναπτυξιακές και Α.Ε. των Δήμων, που είναι το όχημα για την ιδιωτικοποίηση της δημοτικής –λαϊκής περιουσίας.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί, το λαό του δήμου να αντισταθεί, να αγωνιστεί – να ανατρέψει αυτή την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Τα χρήματα των δημοτών (20.000.000€) δεν πρέπει να δοθούν προίκα στους επιχειρηματίες για την ανάπτυξη των κερδών τους. Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα εργασιακά – μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Η περιουσία του δήμου ανήκει στο λαό του και πρέπει να διατίθεται δωρεάν και χωρίς καμία επιβάρυνση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

 

Ούτε πωλείται – ούτε ενοικιάζεται!

 

Λουτράκι, 25/1/2022

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Χρήστος Ασημακόπουλος

Σχετικές αναρτήσεις

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ‘’ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ΄΄ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

admin2020

Απαγόρευσης Κυκλοφορίας για την Παρασκευή 19.07.2024

admin2020

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies