ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καταστροφή δημόσιας περιουσίας και φοροδιαφυγή!

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, όλο το τροχαίο υλικό του σιδηροδρόμου που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα  ανήκει στον ΟΣΕ.

 

Η ΓΑΙΑΟΣΕ (επίσης κρατική) διαχειρίζεται το τροχαίο υλικό και το μισθώνει σε σιδηροδρομικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα όπως η Goldair Rail Cargo, η GFR και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ιδιωτική εταιρεία εκμετάλλευσης σιδηροδρομικών μεταφορών) κατά πάγια τακτική της, χρησιμοποιεί ΑΜΙΣΘΩΤΕΣ και κατά συνέπεια ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ μηχανές στα δρομολόγια της, για να γλιτώνει χρήματα (και κατά συνέπεια φορολογία) από τις μισθώσεις που ξεπερνούν τα 80.000 ανά έτος για την κάθε μηχανή. Τρομερή φοροδιαφυγή!

Στο πρόσφατο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Λιβαδειά όπου είχε και 11 τραυματίες, οι δύο από τις τρεις μηχανές που ενεπλάκησαν ήταν ΑΜΙΣΘΩΤΕΣ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ.

Οι αριθμοί μητρώου των μηχανών είναι: 120023 και 120027.

Το αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης, ήταν να πάθουν ζημιές και οι δύο με την 120027 να βγαίνει ολικής καταστροφής (άχρηστη).

Το ελληνικό δημόσιο είχε αγοράσει αυτές τις μηχανές από την Siemens με κόστος περίπου 4 εκ. ευρώ τη μία.

Εφ’ όσον η μηχανή ήταν ΑΜΙΣΘΩΤΗ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ποιος θα αποζημιώσει το δημόσιο για τα 4 εκ. ευρώ;

Επιπροσθέτως, μία ακόμα πάγια τακτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να αποξηλώνουν στα μηχανοστάσια ανταλλακτικά από ΑΜΙΣΘΩΤΕΣ και πλήρως λειτουργικές μηχανές για να φτιάχνουν τις μισθωμένες.

Καταστρέφουν δηλαδή μηχανές που λειτουργούν και θα μπορούσαν να νοικιαστούν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή και σε άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός λειτουργίας, αφού τους λείπουν εξαρτήματα!

 

 

Αν ποτέ η ΓΑΙΑΟΣΕ αποφασίσει να φτιάξει τις μηχανές που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «καταστρέφει», ποιος θα πληρώσει τα ανταλλακτικά;

Η ζημιά προς το ελληνικό δημόσιο είναι τεράστια! Καταστροφή δημόσιας περιουσίας και φοροδιαφυγή!

Οι υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γνωρίζουν, αλλά φοβούμενοι μην χάσουν τη δουλειά τους, σφυρίζουν αδιάφορα!

Ως πρόσθετη πληροφορία, αναφέρουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει στον ΟΣΕ 130 εκ ευρώ, από μισθώσεις και υπηρεσίες που τις παρέχονται.

Τελικά, εντελώς δωρεάν, αφού και τις οφειλές προς τον ΟΣΕ δεν πληρώνει και τροχαίο υλικό χρησιμοποιεί χωρίς να το έχει μισθώσει.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ, μετά τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα, έδωσε εντολή να γίνει έρευνα για τις δύο αμίσθωτες μηχανές που ενεπλάκησαν στο ατύχημα της Λιβαδειάς.

Επίσης, γνωρίζουμε ότι έχει ξεκινήσει διαδικασίες το ΣΔΟΕ και είναι ενήμερη η εισαγγελία.

Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν συμμορφώνεται ούτε και μετά το συμβάν στη Λιβαδειά!

Σήμερα, χρησιμοποίησε για άλλη μία φορά την 120002, μία ακόμα ΑΜΙΣΘΩΤΗ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ μηχανή, σε δρομολόγιο εμπορικού τραίνου στη βόρεια Ελλάδα.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η αρίθμηση της 120027, όπου καταστράφηκε στη Λιβαδειά και στην φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω από το βιβλίο καταγραφής του Σταθμάρχη, φαίνεται η 120002 (αναφέρεται ως ΗΑ002) που έκανε σήμερα δρομολόγιο!

Τα ονόματα των μηχανοδηγών, για ευνόητους λόγους έχουν κρυφτεί.

 

πηγή: mixanodigos.blogspot.com

Σχετικές αναρτήσεις

Εν μέρει παράνομη πράξη κύρωσης δασικού χάρτη (ΣτΕ 879/2024)

admin2020

«Αίτημα ανάληψης πολιτικής και νομοθετικής πρωτοβουλίας για τους εργαζόμενους της FTI στην Ελλάδα»

admin2020

Π.Ε. Γεωγραφίας: Θέση εργασίας στον ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies