Τροπολογία Χρυσομάλλη και 37 βουλευτών της ΝΔ για παράταση του χρόνου εγγραφής αθλητικών σωματείων στο ηλεκτρονικό Μητρώο

Παράταση στην υποχρέωση εγγραφής των αθλητικών σωματείων στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ζήτησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και 37 ακόμα βουλευτές της ΝΔ με τροπολογία που κατέθεσαν στο σχέδιο νόμου του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Είναι γεγονός πως παρά την σημαντική ανταπόκριση των ερασιτεχνικών σωματείων στην υποχρέωσηπου προβλέπει ο Ν. 4726/2020 να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στις αγωνιστικές δραστηριότητες των Ομοσπονδιών, πολλά σωματεία δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, ως αποτέλεσμα τουαυξημένου φόρτου εργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την ελλιπή στελέχωσή τους. Με ορατό τον κίνδυνο τελικά πολλά σωματεία να μηνκατορθώσουν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις απαιτούμενες διαδικασίες και επομένως να τεθούν εκτός αγωνιστικών διαδικασιών, οι βουλευτές της ΝΔ προτείνουν με την κατατεθείσα τροπολογία την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας κατά 17 ημέρες και μέχρι την 17η Αυγούστου 2022.

«Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα πολλών σωματείων καταθέσαμε σήμερα την προτεινόμενη τροπολογία για την παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης διαδικασιών εγγραφής των αθλητικών σωματείων στο ηλεκτρονικό Μητρώο. Με την μικρή αυτή παράταση διευκολύνονται τόσο τα αθλητικά σωματεία που έχουν απομείνει προς εγγραφή όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες για να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να μην μείνει κανένα σωματείο εκτός των αγωνιστικών διαδικασιών και βέβαια να στερηθεί και τις παροχές που προβλέπει η Πολιτεία. Οφείλουμε βεβαίως θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μας διαβεβαίωσε πως η τροπολογία μας θα γίνει δεκτή, στο πλαίσιο του συζητούμενου νομοσχεδίου», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.