Κοινωνικά

Δικαστική απόφαση βόμβα: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέος στον ΕΦΚΑ 86.000 ευρώ

Απόφαση σταθμός από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Τι αναφέρει το ΕΝΥΠΕΚΚ για την σύνταξη που κέρδισε ασφαλισμένη με χρέη στον ΕΦΚΑ.

Απόφαση σταθμός από το διοικητικό εφετείο Αθηνών, καθώς διέταξε τον ΕΦΚΑ να χορηγήσει σύνταξη σε ασφαλισμένη η οποία είχε χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΦΚΑ είχε αναστείλει την καταβολή της σύνταξης στην ασφαλισμένη λόγω ανεξόφλητης οφειλής άνω των από 86.000 ευρώ, δηλαδή 4 φορές πάνω από το πλαφόν.

Η συνταξιούχος, με προσφυγή της στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, επικαλέστηκε την δεινή οικονομική της κατάσταση και τα προβλήματα υγείας της και ζήτησε να λάβει σύνταξη έστω και με υπολογισμό λιγότερων ετών ασφάλισης, άλλως να καταβάλει την οφειλή της σε δόσεις ή έστω να της χορηγηθεί σύνταξη για τα έτη που θεωρείτο ότι έχει καταβάλει εισφορές.

ADVERTISING

Η προσφυγή της συνταξιούχου έγινε δεκτή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών (με την υπ’αριθ. 16015/2020 απόφασή του) και υποχρέωσε τον ΕΦΚΑ να καταβάλλει κανονικά την σύνταξή της.

Ο ΕΦΚΑ άσκησε έφεση, όμως σήμερα με την απόφαση υπ’ αριθμόν 2309/2022 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης απορρίφθηκε. Έτσι επιβλήθηκε στον ΕΦΚΑ να καλύψει ακόμη και τα δικαστικά έξοδα της συνταξιούχου.

Αναλυτικά η απόφαση υπ’ αριθμόν 2309/2022 που δημοσίευσε σήμερα το διοικητικό εφετείο Αθηνών:

Σχετικές αναρτήσεις

Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

tiresias tiresias

Πώς λειτουργούν οι σπείρες που αδειάζουν λογαριασμούς

tiresias tiresias

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies