ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ : Επιτρέπονται οι τσουχτερές αυξήσεις, απαγορεύονται οι «αθέμιτες» ανατιμήσεις

Ούτε για «ασπιρίνη» δεν κάνει η ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία βάζει …«πλαφόν στο κέρδος», προβλέποντας ότι δεν επιτρέπεται «το κέρδος από την πώληση οποιασδήποτε υπηρεσίας ή προϊόντος να είναι μεγαλύτερο από αυτό που ήταν την 1η Σεπτεμβρίου του 2021, όταν η ακρίβεια έχει βάλει φωτιά σε όλα τα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τα όποια επιδόματα και ενισχύσεις μόνο ως κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν από το λαό που δεν μπορεί πια να καλύψει ούτε τις πιο στοιχειώδης ανάγκες.

Η ρύθμιση που κατατέθηκε με τη μορφή τροπολογίας, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Παρουσιάζοντας την τροπολογία ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι ουσιαστικά επιτρέπονται οι ανατιμήσεις, ωστόσο απαγορεύονται οι …«αθέμιτες» ανατιμήσεις. «Δεν βάζουμε διατίμηση αλλά αποκτούμε ένα εργαλείο που θέτει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους», είπε και πρόσθεσε προετοιμάζοντας το λαό για τα χειρότερα ότι «δεν λέει κανείς πως η έκρηξη των διεθνών τιμών καυσίμων δεν θα φτάσει και στους καταναλωτές και ότι οι τιμές θα πάψουν να αυξάνονται με αυτή την τροπολογία».

Η τροπολογία αφορά εμπορεύματα που έχουν να κάνουν με την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή. Ενώ η ισχύς της θα είναι ως τις 30 Ιουνίου.

Την ενδιαφέρουσα παρέμβαση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ανέφερε πώς ο λαός πληρώνει όλο και πιο ακριβά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και θύμισε πόσο, ήδη, έχει στοιχίσει η απελευθέρωση της ηλεκτρικής, η πράσινη μετάβαση και η απολιγνιτοποίηση, ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια που ήρθε να εκτινάξει ο πόλεμος. Υπενθύμισε ότι η ακρίβεια «υπάρχει στα τρόφιμα μετά την πολιτική της ΕΕ που επιβάλλει τι θα παραχθεί μέσα από την πολιτική των επιδοτήσεων», την αλλαγή χρήσης γης ανάλογα με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την ολοένα συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.

Σημειωσε οτι η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, καλούν το λαό να δεχτεί όλα αυτά τα μέτρα αδιαμαρτύρητα γιατί αυτά αποτελούν το τίμημα «που πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας» και πρόσθεσε «σα δεν ντρέπεστε. Για ποια ελευθερία μιλάτε; Για την ελευθερία του ο άλλος να είναι φτωχός, να είναι εξαθλιωμένους, να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του; Αυτή είναι η ελευθερία; Για την ελευθερία να του τσακίζει η κυβέρνηση και η εργοδοσία τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα;».

Πραγματική ανακούφιση για το λαό σημείωσε μπορεί να υπάρξει με την κατάργηση των έμμεσων φόρων στα βασικά είδη διατροφής και στις πρώτες ύλες για την παραγωγή των ειδών διατροφής, των αναγκαίων εμπορευμάτων και υπηρεσιών που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ενεργειακά καύσιμα αλλά και μειώσεις των τιμών των εμπορευμάτων.

Σχετικές αναρτήσεις

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ

admin2020

Εν μέρει παράνομη πράξη κύρωσης δασικού χάρτη (ΣτΕ 879/2024)

admin2020

«Αίτημα ανάληψης πολιτικής και νομοθετικής πρωτοβουλίας για τους εργαζόμενους της FTI στην Ελλάδα»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies