UncategorizedΔιεθνήΕΛΛΑΔΑ

Άοπλo 13χρονο στο φάσμα του αυτισμού κόντεψαν να σκοτώσουν οι Αμερικανοί αστυνομικοί

Στο νοσοκομείο με βαρείς τραυματισμούς έστειλαν έναν 13χρονο στο Γκλέιντεηλ της Γιούτα αστυνομικοί, αφότου η μητέρα του είχε καλέσει την Άμεση Δράση για να τη βοηθήσουν με νευρικό κλονισμό που υφίστατο ο γιος της.

Ο Λίντεν Κάμερον, που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, βρισκόταν σε κρίση, την οποία τα όργανα της τάξης έκριναν σκόπιμο να τιθασεύσουν με σφαίρες στα σωθικά του, την ουροδόχο κύστη, τον ώμο και τους αστράγαλους. Η μητέρα του Γκόλντα Μπάρτον οργισμένη, δήλωσε σε τοπικό μέσο “Είναι μικρό παιδί. Γιατί δεν τον ακινητοποιήσατε απλά; Είναι μωρό. Έχει ψυχολογικά θέματα”. Η ίδια ενημέρωσε τους αστυνομικούς όταν έφτασαν στο σπίτι πως το παιδί της είναι άοπλο, αλλά όταν θυμώνει αρχίζει να φωνάζει και να ουρλιάζει. Η αστυνομία της είπε να μείνει έξω όσο εκείνοι έμπαιναν στο σπίτι, αλλά λίγα λεπτά μετά άκουσε τους αστυνομικούς να διατάζουν τον Λίντεν να πέσει στο έδαφος και μετά τον ήχο πυροβολισμών.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας του Σολτ Λέικ Σίτι, οι αξιωματικοί “φοβήθηκαν ότι ο έφηβος είχε όπλο” και ισχυρίστηκε πως ο 13χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός από το σπίτι, προσθέτοντας πως θα γίνει έρευνα των καμερών σώματος που έφεραν οι αστυνομικοί.

Η μητέρα υποστηρίζει πως ο γιος της ήταν δεμένος με χειροπέδες και οι αξιωματικοί δεν μπορούσαν να της πουν αν ζει ή αν πέθανε. “Γιατί δεν τον έπληξαν με τέιζερ; Γιατί δεν του έριξαν πλαστική σφαίρα;” αναρωτιέται η Μπάρτον. Προφανώς βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα ξεκινάει από το ότι σε μια χώρα σαν τις ΗΠΑ, θεωρείται πιο λογική η προσφυγή στην αστυνομία για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών ασθενειών , αντί για τις υπηρεσίες υγείας, που είναι μια απρόσιτη πολυτέλεια για εκατομμύρια κατοίκους της πλουσιότερης χώρας του πλανήτη.

Με πληροφορίες από New York Post

Σχετικές αναρτήσεις

Άνδρας έπεσε από μπαλκόνι διαμερίσματος

admin2020

Και όμως κάθε χρόνο και χειρότερα στις τιμές των προϊόντων. ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας

admin2020

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies