Κοινωνικά

Βίντεο ντοκουμέντο H Στιγμή που μετανάστες βάζουν φωτιά και φεύγουν.

Νέα φωτιά ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας, η οποία καίει ό,τι έχει απομείνει στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών. Ο δημοσιογράφος του Star Λάμπρος Δεμερτζής μετέδωσε ζωντανά στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων ντοκουμέντο που απαθανατίζει μετανάστες να βάζουν φωτιά σε σκηνή και ξερόχορτα και να φεύγουν! Όπως είπε, αυτό γίνεται συνέχεια. Οι πυροσβέστες σβήνουν τη μία φωτιά και νέα εστία ξεσπά σε άλλο σημείο.

Η κάμερα του Star δε, κατέγραψε τη στιγμή που μετανάστες βάζουν τη φωτιά και στη συνέχεια απομακρύνονται από το σημείο, ενώ μετά από λίγο κάνουν το ίδιο σε άλλο σημείο.
Πυκνός καπνός έχει καλύψει τον ουρανό, ενώ ελικόπτερο της πυροσβεστικής σβήνει τις νέες εστίες. Το κλίμα είναι τεταμένο στη Λέσβο. Από τη μία, οι μετανάστες κοιμούνται όπου βρουν σε δρόμους μέχρι και νεκροταφεία και από την άλλη, οι κάτοικοι βρίσκονται στα κάγκελα με την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο τους. Πλοίο βρίσκεται στο Σίγρι για να φιλοξενήσει περίπου 1.000 μετανάστες.


Στο μεταξύ, διμοιρία των ΜΑΤ έχει μπει στον καταυλισμό προκειμένου να απομακρύνει όσους μετανάστες περιφέρονται σε ό,τι έχει απομείνει από το ΚΥΤ της Μόριας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του Star Γιάννη Ευσταθίου, συνολικά 7 διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη από την Ελευσίνα, οι 3 χθες και σήμερα άλλες 4.
Αυτή τη στιγμή στη Λέσβο βρίσκονται 14.181 αλλοδαποί. Στη Μόρια διέμεναν 12.359. Στο Καρά Τεπέ φιλοξενούνται 971 (έχει χωρητικότητα 1.300). Σε δομές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ διαμένουν 612 (χωρητικότητα 822), σε δομές άλλων ΜΚΟ 96 (χωρητικότητα 95), σε κλειστή δομή κρατούνται 138 και 5 ακόμη κρατούνται στα κρατητήρια της αστυνομίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

tiresias tiresias

Πώς λειτουργούν οι σπείρες που αδειάζουν λογαριασμούς

tiresias tiresias

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies