Κορίνθου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, το κρούσμα κορωναϊού σε σχολείο του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων αποδεικνύει ότι κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας και Τοπική Διοίκηση δε παίρνουν κανένα ουσιαστικό μετρό για την ασφάλεια μαθητών, καθηγητών και εργαζομένων στις σχολικές μονάδες.

Αποδεικνύει πόσο δίκαια είναι τα αιτήματα των μαθητών για πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών, για πρόσληψη καθηγητών, για τη βελτίωση των υποδομών των σχολείων. Τελικά η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι αυτή που βάζει σε κίνδυνο τους μαθητές και κλείνει τα σχολεία και όχι οι κινητοποιήσεις των μαθητών.

Μετά και από την παρέμβαση του σωματείου μας, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο σχολείο, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μια σχολική μονάδα μπορεί να κλείσει μόνο όταν εμφανιστούν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Βασικό πρόβλημα για την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και καθηγητών, αποτελεί η απουσία του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, αλλά και η ακαταλληλότητα βασικών χώρων των σχολικών κτιρίων, όπως είναι οι τουαλέτες.

Είναι απαράδεκτο σε συνθήκες πανδημίας να μιλάμε για σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, που δεν τους έχουν αποδοθεί τα μέσα ατομικής προστασίας. Είναι απαράδεκτο να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο για να καλυφθούν τα κενά στη καθαριότητα. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ολόκληρες σχολικές μονάδες χωρίς καθαρίστρια.

Οι εξελίξεις αυτές κάνουν επίκαιρες τις διεκδικήσεις του σωματείου μας για τους όρους λειτουργίας των σχολείων.

 Με ευθύνη του κράτους και του δήμου, να πραγματοποιηθούν άμεσα σε όλους τους μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος και τους καθηγητές τεστ. Να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή που βρέθηκε θετικός.
 Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης απασχόληση για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Να αποδοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες του δ. Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.
 15 μαθητές ανά τμήμα.
 Εξεύρεση κατάλληλων χώρων για αίθουσες έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.
 Πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών.
 Ασφαλείς μεταφορές των μαθητών.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης | Δημήτρης Πτωχός προς μαθητές: «Είμαστε δίπλα σας για να αναζητήσετε όσα μπορείτε να κάνετε εδώ, στην Πελοπόννησο, στην Ευρώπη»

admin2020

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies