ΔιεθνήΕιδησούλες

Αντιπαράθεση Ζελένσκι με τον Ρώσο πρεσβευτή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της Ουκρανίας και τον Ρώσο πρεσβευτή υπήρξε σήμερα το απόγευμα στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στην Μπούτσα, στην οποία παρενέβη, μέσω βιντεοκλήσης ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι θέλει πλήρεις και διαφανείς έρευνες μαζί με «μέγιστη πρόσβαση για τους δημοσιογράφους, μέγιστη συνεργασία με διεθνείς θεσμούς, εμπλοκή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου — πλήρη και ολοκληρωτική λογοδοσία».

Πρόσθεσε ότι πρέπει «να τιμωρηθούν μια για πάντα όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους προνομιούχους και πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν με οτιδήποτε».

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, κάλεσε τον Ζελένσκι να μην αφήσει τη Δύση «να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

«Μην αφήσετε τη Δύση να προχωρήσει με τα σχέδιά της. Λάβετε τις σωστές αποφάσεις που χρειάζεται η χώρα σας, γιατί η Δύση είναι έτοιμη να πολεμήσει στην Ουκρανία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», είπε ο Νεμπένζια απευθυνόμενος στον Ζελένσκι. «Πάρτε αυτήν την απόφαση τώρα. Γνωρίζετε καλά την πραγματική κατάσταση στην πρώτη γραμμή. Αλλιώς μπορεί να είναι πολύ αργά.»

(Πηγή: CNN, TASS)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies