ΔιεθνήΕιδησούλες

“Στημένα” χαρακτήρισε η Ρωσία τα στοιχεία από την πόλη Μπούτσα

Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι τα γεγονότα στην πόλη Μπούτσα, όπως παρουσιάζονται από την Ουκρανία, ήταν «στημένα».

«Τα πλάνα που παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στην Μπούτσα, για τα οποία μίλησα δεν μας αφήνουν καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν στημένο», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Θα παρουσιάσουμε περισσότερα στοιχεία».

Ο Νεμπένζια στη συνέντευξη Τύπου του στην έδρα του ΟΗΕ έδειξε πλάνα για τα υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.

Την ίδια ώρα, η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών δημοσίευσε μια λίστα που ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία των ρωσικών δυνάμεων «που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά του λαού της Ουκρανίας στη Μπούτσα».

Η λίστα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας, περιελάμβανε τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης, τους αριθμούς διαβατηρίων και τους βαθμούς περίπου 2.000 στρατιωτικών.

Η Ρωσία θα επιμείνει στη διεξαγωγή συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα για την «προβοκάτσια στη Μπούτσα», παρά τις προσπάθειες της Βρετανίας να αρνηθεί να οργανώσει τη συνάντηση, δήλωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς και να συνειδητοποιήσει, αλλά η βρετανική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, που μόλις ξεκίνησε, προσπαθεί να μας αρνηθεί το δικαίωμά μας να ζητήσουμε ξεχωριστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την τρομερή ουκρανική προβοκάτσια στην Μπούτσα. Ζητήσαμε την 4η Απριλίου συνάντηση στις 3 μ.μ. (22.00 ώρα Μόσχας), 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση (την Τρίτη) σε πλήρη συμμόρφωση με τον εσωτερικό κανονισμό του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο Ντ. Πολυάνσκι στο κανάλι του στο Telegram.

«Θα επιμείνουμε να γίνει η συνάντηση τη Δευτέρα, όπως ζητήθηκε», είπε ο διπλωμάτης.

Ανέφερε ακόμα πως «είμαστε συγκλονισμένοι από την κλίμακα και τη βαναυσότητα της σκηνοθεσίας που οργανώθηκε στη Μπούτσα» και πρόσθεσε ότι «οι σημερινοί Ουκρανοί νεοναζί είναι απόλυτα πιστοί στην παλιά ναζιστική σχολή προβοκάτσιας του Γκέμπελς και προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη στη Ρωσία». Υποαστήριξε ότι «υπάρχουν εντυπωσιακές ασυνέπειες και λάθη στην παραγωγή» και ότι «ήδη έχει διαψευστεί στο Διαδίκτυο».

Ο Πολυάνσκι πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν διαδικαστικές δικαιολογίες για να απορρίψουν τη ρωσική πρωτοβουλία επειδή μια άλλη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη για ένα ευρύτερο θέμα. «Προφανώς θέλουν να μην το αναφέρουμε ξεχωριστά γιατί θα προκαλούσε ζημιά στη φήμη στις δυτικές χώρες που έχουν ήδη κατηγορήσει τη Ρωσία για δολοφονίες αμάχων στην Μπούτσα. Αλλά δεν θα λειτουργήσει και ο κόσμος θα μάθει την αλήθεια», είπε.

Με πληροφορίες από TASS, ΒΒC

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies