ΕιδησούλεςΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Απαράδεκτη η καταδίκη Λαφαζάνη και άλλων τριών για τις κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς

Σε σχόλιό του για την καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων τριών ατόμων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που καταδικάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον Αντώνη Μαυρομάτη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018 είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και στόχο έχει τον εκφοβισμό σε μια περίοδο που προχωράει νέος γύρος πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις, η αντίσταση, η αλληλεγγύη.

Αποδεικνύεται εν προκειμένω «η συνέχεια του κράτους», αφού η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για να μπορούν τα «κοράκια» ανενόχλητα να βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις τράπεζες και τα “κοράκια” θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει».

Όπως είναι γνωστό, παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέατην καταδίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τριών ακόμα ατόμων, σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τη δράση τους κατά των πλειστηριασμών.

Η απαράδεκτη απόφαση ήρθε μετά από 6 χρόνια συνεχών αναβολών. Εκτός του Π. Λαφαζάνη, καταδικάστηκαν ακόμα ο Ηλίας και Λεωνίδας Παπαδόπουλος και ο Αντώνης Μαυρομμάτης.

Η καταδικαστική πρόταση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ακτιβιστές, όπως ο τελευταίος που εργάζεται ως υπάλληλος σεκιούριτι και δεν θα μπορεί να ανανεώσει την άδεια εργασίας του.

Ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας έχει καταγγείλει μια στημένη πολιτική δίωξη, που παραπέμπει στο μετεμφυλιακό καθεστώς.

«Είχα δεχθεί διώξεις για την πολιτική μου δράση ως φοιτητής επί χούντας. Εκτοτε δεν είχα καμία δικαστική εμπλοκή. Το κίνημα για τους πλειστηριασμούς θορύβησε την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις τράπεζες και ήθελαν μέσω των διώξεων να σταματήσουν τη δράση του. Αυτή η δίκη είναι ένα μήνυμα τώρα που έχει κλιμακωθεί η καταστολή προς όσους αγωνίζονται.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies