ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΛΙΓΝΑΔΗ: Έντονες αντιδράσεις από καλλιτέχνες και θεατές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση αποφυλάκισης με αναστολή του καταδικασμένου για δύο βιασμούς ανηλίκων, Δ. Λιγνάδη, εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες σε θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τόσο από καλλιτέχνες, όσο και από θεατές.

Το Σάββατο το βράδυ, μετά το τέλος της παράστασης «Πέρσες» στην Επίδαυρο, οι συντελεστές διάβασαν κείμενο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενάντια στην προκλητική απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Δ. Λιγνάδης, παρά την καταδίκη του. 

Το ίδιο έγινε στην παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο θεατρικό έργο «Η Ανατολή» στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας, στην παράσταση «Ρίζες από βαμβάκι» στη Μικρή Επίδαυρο. Επίσης, στην Καλαμάτα, στην παράσταση της βελγικής ομάδας Peeping Tom, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της πόλης, χορευτής σήκωσε στο τέλος σχετικό πανό με μήνυμα αποδοκιμασίας της αποφυλάκισης του Λιγνάδη.

Στον αντιποδα, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή της ΠτΔ περί δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, η κ. Σακελλαροπούλου καλυψε τους δικαστες στην υποθεση Λιγναδη λεγοντας:

«Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους»!!!

Σε ανάλογο πνεύμα, πρόσθεσε ότι «οι δικαστές απολαμβάνουν τις εγγυήσεις του λειτουργήματός τους και οφείλουν να είναι ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι, διαφυλάσσοντας το κύρος και την αποστολή τους. Κρίνονται για τις αποφάσεις τους, δεν στοχοποιούνται. Ο διχαστικός λόγος αδικεί τη δημόσια σφαίρα και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία μας…».

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies