ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η κυβέρνηση να λάβει όλα τα αντιπυρικά μέτρα που έπρεπε να είχε πάρει και δεν το έκανε

«Για άλλη μια φορά, το κυβερνητικό σχέδιο, για το οποίο πολλά ακούγαμε τις προηγούμενες μέρες από τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, πήγε περίπατο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τις πυρκαγιές που μαίνονται σχεδόν καθημερινά στην περιοχή η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

«Τις τελευταίες μέρες, έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο στο νομό, να ξεσπάει συνεχώς και μια πυρκαγιά (Ανδρίτσαινα, Άγναντα, Βάλμη, Μπόρσι, Βάρδα, Ροδιά, Κρέστενα κ.ά.). Πουθενά δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες, ούτε και άλλα μέτρα πρόληψης.

Είδαμε σήμερα στην Κρέστενα, ότι η φωτιά έφτασε κοντά στο Δημαρχείο, καίγοντας σπίτια, χωράφια με ελιές, δάσος, τώρα απειλεί άλλα χωριά, τη Σκιλλουντία, το Γρύλλο, τη Σμέρνα, τη Βρίνα» επισημαίνει και προσθέτει ότι «φάνηκε η παντελής έλλειψη μέτρων πρόληψης και πυροπροστασίας, ιδιαίτερα σε έναν πολύπαθο νομό, σαν το νομό Ηλείας, που κάθε χρόνο καίγονται χιλιάδες στρέμματα δάσους, χωράφια, σπίτια κτλ».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε έγκαιρα προτείνει ένα σύνολο μέτρων και στην Βουλή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και στα Δημοτικά Συμβούλια στο νομό, από τα οποία δεν υλοποιήθηκε τίποτα, με την ευθύνη να βαραίνει τόσο την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και την Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη και μια σειρά Δημοτικές Αρχές στο νομό μας» και συμπληρώνει πως «για μία ακόμη φορά, ζούμε τη διάψευση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων για “την πλήρη ετοιμότητα και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού”. Ζούμε τις τραγικές συνέπειες αυτού του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται με ευθύνη των Κυβερνήσεων. Όλες οι Κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ψάχνουν τους φταίχτες για τις φυσικές καταστροφές, πότε στις ακραίες καιρικές συνθήκες, πότε στον “στρατηγό άνεμο” και τις “ασύμμετρες απειλές”, πότε στην “κλιματική αλλαγή”.

Μετά από κάθε τραγική καταστροφή, εμφανίζονται με δήθεν νέα και αποτελεσματικότερα σχέδια, που δε θα επιτρέψουν να συμβούν τα ίδια. Όσο όμως και αν επιδιώκουν να πείσουν τον λαό ότι από δω και πέρα “θα είναι αλλιώς”, το μέλλον κάθε φορά επιφυλάσσει νέες καταστροφές και νέες τραγωδίες για το λαό μας».

Εδώ και τώρα:

Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για την πυροπροστασία, με έκτακτη χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να διασφαλιστεί στέγαση, φιλοξενία και στήριξη για τις άμεσες ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών.

Να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς που έπαθαν».

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies