ΔιεθνήΕιδησούλες

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

Το Ισραήλ αρνήθηκε τις κατηγορίες για γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων, στη δεύτερη ημέρα της εκδίκασης της προσφυγής της Νότιας Αφρικής σε βάρος του κράτους-δολοφόνου στο Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ).

Παρά τα αναμφισβήτητα γεγονότα, μάρτυρας των οποίων γίνεται ολόκληρη η ανθρωπότητα, και τις ατράνταχτες αποδείξεις για τα ισραηλινά εγκλήματα, οι νομικοί εκπρόσωποι του Ισραήλ ισχυρίστηκαν ότι η κατηγορία της Νότιας Αφρικής ήταν «αβάσιμη», «παράλογη» και ισοδυναμεί με «συκοφαντία», λέγοντας ότι το Ισραήλ δεν επιδίωξε να καταστρέψει έναν λαό αλλά «να προστατεύσει τους κατοίκους του».

Τα επιχειρήματα του Ισραήλ περιστρέφονταν γύρω από το «δικαίωμά του στην αυτοάμυνα» μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, καθώς και σε αυτό που αποκάλεσε έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για «γενοκτονική πρόθεση».

Νεκρό παιδί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Νεκρό παιδί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Πηγή: Associated Press

Ο Κρίστοφερ Στάκερ, δικηγόρος που εκπροσωπεί το Ισραήλ, είπε ουσιαστικά ότι το μακελειό σε βάρος των αμάχων «δεν είναι ένα πρότυπο συμπεριφοράς που δείχνει εύλογα γενοκτονική πρόθεση».

Οι εκπρόσωποι του Ισραήλ υποστήριξαν ότι ο στρατός ενήργησε «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» στη Γάζα και είχε στόχο «να μετριάσει» τους θανάτους αμάχων, τους οποίους «προειδοποίησαν για επικείμενες στρατιωτικές ενέργειες», μεταξύ άλλων «μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και φυλλαδίων».

Ένας άλλος συνήγορος του Ισραήλ, υποστήριξε ότι οι προσπάθειες του Ισραήλ να διευκολύνει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα «μαρτυρά τον στόχο του να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, αντί να τον καταστρέψει». Και αυτό την ίδια ώρα που ο ΟΗΕ κατήγγειλε τα εμπόδια που βάζει το Ισραήλ στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Έφτασαν μάλιστα οι συνήγοροι του Ισραήλ στο σημείο να αρνηθούν ότι το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει νοσοκομεία, παρότι επανέλαβαν τον ισχυρισμό ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί «κάθε νοσοκομείο στη Γάζα» για στρατιωτικούς σκοπούς.

Παιδιά και γυναίκες η πλειοψηφία των θυμάτων του κράτους-δολοφόνου

Παιδιά και γυναίκες η πλειοψηφία των θυμάτων του κράτους-δολοφόνου

Το Ισραήλ απέρριψε επίσης το αίτημα για προσωρινά μέτρα ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία, λέγοντας δεν μπορεί να απαιτηθεί από ένα κράτος να απόσχει από την άσκηση του «εύλογου δικαιώματος να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Ο Ταλ Μπέκερ, νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, είπε στην ακρόαση ότι η Νότια Αφρική είχε στενές σχέσεις με τη Χαμάς και ως εκ τούτου προσπαθούσε να παρουσιάσει μια «στρεβλή πραγματική και νομική εικόνα».

Συνεχίζεται το δράμα του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας

Tα θύματα από τις εγκληματικές πολεμικές ενέργειες του κράτους του Ισραήλ έχουν φτάσεις στις 23.843 από την τις 7 Οκτώβρη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, του παλαιστινιακού θύλακα οι τραυματίες ανέρχονται πλέον σε 60.317, ενώ σημειώνεται ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Στον σημερινό απολογισμό περιλαμβάνονται 135 Παλαιστίνιοι που έχασαν τη ζωή τους και 312 που τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του. Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες, έφηβοι και παιδιά.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Στο πεδίο, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε σφοδρούς νυκτερινούς βομβαρδισμούς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στη μεγάλη πόλη Χαν Γιουνίς, η οποία έχει γίνει επίκεντρο των μαχών, και στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν φθάσει αναζητώντας καταφύγιο.

Τα ισραηλινά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 60 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, του κινήματος που ελέγχει από το 2007 αυτό το μικρό πολιορκημένο και πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό έδαφος.

Στο νοσοκομείο Αλ-Νατζάρ της Ράφα, κάτοικοι επιχειρούν να αναγνωρίσουν οικείους τους σ’ ένα αυτοσχέδιο νεκροτομείο, όπου πτώματα κείτονται ακόμα και στο έδαφος.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως κατέστρεψε δεκάδες εγκαταστάσεις εκτόξευσης ρουκετών και σκότωσε με αεροπορικά πλήγματα τέσσερις «τρομοκράτες» στο Χαν Γιουνίς στη διάρκεια διαφορετικών επιχειρήσεων.

Κομμένες τηλεπικοινωνίες

Η ανθρωπιστική καταστροφή έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από χθες, Παρασκευή, εξαιτίας της πλήρους διακοπής των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών Ίντερνετ στη Γάζα – μια διακοπή την οποία η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Paltel αποδίδει στους Ισραηλινούς, οι οποίοι «έκλεισαν τους διακομιστές».

«Η επικοινωνία με τις ομάδες μας στη Γάζα έχει διακοπεί εντελώς», ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος. Η έλλειψη καυσίμων προκάλεσε επίσης τη διακοπή της λειτουργίας της κύριας γεννήτριας του νοσοκομείου των μαρτύρων του Αλ-Άκσα στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ (στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας), σύμφωνα με πηγή στο υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Εκφράζουμε φόβους για τη ζωή ασθενών και παιδιών στην εντατική και στα παιδιατρικά τμήματα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies