ΕιδησούλεςΠολιτική

Αρχίζει η δίκη για Δ. Παπαγγελόπουλο και Ελ. Τουλουπάκη

Στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου θα κάτσουν από σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

 

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας με φερόμενη ως φυσική αυτουργό της συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

 

Η παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη αφορά την παράλειψη εκ μέρους της να διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή το φάκελο δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρμάκων από τον τότε Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανδρέα Ξανθό, με αποτέλεσμα να αποσβεσθεί η προθεσμία της Βουλής για την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

admin2020

«Χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών»

admin2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies