ΕιδησούλεςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Απαιτεί άμεσα μέτρα για τα αδέσποτα ζώα

Σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή της διέτρεξε το πρωί της Δευτέρας μια 34χρονη εργαζόμενη σε συσκευαστήριο τροφίμων στην Καλαμάτα, όταν, από τις έως και σήμερα γνωστές πληροφορίες, περνώντας στο προαύλιο του χώρου δουλειάς της, της επιτέθηκαν επτά σκύλοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί.

 

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, σωριάστηκε στο έδαφος από την επίθεση δεχόμενη δαγκώματα σχεδόν σε όλο της το σώμα και βρέθηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας σε άσχημη κατάσταση. Σώθηκε από τις δαγκωματιές μετά την παρέμβαση δύο συναδελφισσών της που την άκουσαν και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

 

Στο περιστατικό του τραυματισμού της 34χρονης εργαζόμενης αναφέρθηκε και το Συνδικάτο Γάλατος – Ποτών – Τροφίμων ν. Μεσσηνίας εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του. Κάνει λόγω για ακόμα ένα «ατυχές περιστατικό» και απαιτεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Μια σειρά μέτρα, όπως τη δημιουργία κυνοκομείου, την λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμάτας μετά από το τελευταίο επεισόδιο.

 

Σε σχόλιό της, τονίζει:

 

«Το τραγικό περιστατικό της επίθεσης στην εργαζόμενη γυναίκα σε εργασιακό χώρο  από αδέσποτα σκυλιά χρειάζεται να εξεταστεί συγκεκριμένα  από τις αρχές και να επιμεριστούν οι ευθύνες όπου ανήκουν.  Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που χρειάζεται ουσιαστική αντιμετώπιση για τη προστασία των πολιτών καθώς και των ίδιων των ζώων και  επιτάσσει τη λήψη μέτρων συντονισμένα σε κεντρικό  και τοπικό επίπεδο.

 

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και πολύ δύσκολα  διαχειρίσιμη σε αρκετές περιοχές. Ο πληθυσμός των αδέσποτων αυξάνεται με μεγάλους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και οι 100 περίπου στειρώσεις το χρόνο που γίνονται από το δήμο Καλαμάτας  είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.

 

Η ευθύνη της δημοτικής αρχής δε σταματά στις 100 στειρώσεις και στην εντολή περισυλλογής. Τα ζώα αυτά στη συνέχεια κάπου πρέπει να μείνουν και να τραφούν. Τα περισσότερα είναι άρρωστα και χρήζουν θεραπείας.

 

Ο επιφανειακός τρόπος που προσεγγίζεται μέχρι τώρα το πρόβλημα των αδέσποτων, με ημίμετρα και μετάθεση ευθυνών, το μόνο που καταφέρνει είναι η διατήρηση και διαιώνιση του.

 

Ζητάμε:

 

την άμεση κατασκευή και λειτουργία του κυνοκομείου

 

τη λειτουργία δημοτικού  κτηνιατρείου με πρόσληψη  μόνιμου κτηνιάτρου και λοιπού προσωπικού

 

καταγραφή αδέσποτων ζώων ( στείρωση-τσιπάρισμα κ.λ.π.)  σε όλη τη περιοχή μας και τοποθέτηση σταθμών σίτισης και νερού

 

ενημερωτική καμπάνια για τα αδέσποτα που αφορούν στην ανάγκη υιοθεσίας και τη καλλιέργεια συνείδησης  υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώων συντροφιάς».

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Ειδικό Σχολείο Μαντινείας

admin2020

Στις 7 Μαΐου στο Φίλια Οιχαλίας η 3η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies