ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠολιτική

ΒΟΥΛΗ: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ εξέφρασε μόνο ανησυχίες…

Εκφράζοντας την «ανησυχία» του για ορισμένες πρωτοβουλίες -και όχι συνολικά, όπως ο ίδιος είπε- της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία , τοποθετήθηκε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ανάγοντας παράλληλα την ΕΕ σε παράγοντα μιας διπλωματικής λύσης. 

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση αλλά κυρίως την ΕΕ να «αξιοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα» για τον τερματισμό της επίθεσης και τη στήριξη της Ουκρανίας, «ώστε να ανοίξει ένας αξιόπιστος δρόμος διπλωματίας και ειρήνης».

Παραβλέποντας ότι η ΕΕ αποτελεί μέρος και όχι λύση του προβλήματος, επισήμανε ότι πρέπει να εντείνει το ρόλο της ως διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Ρωσία – Ουκρανία ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις, την ώρα που πολλές χώρες-μέλη στέλνουν πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Κάλεσε, μάλιστα, την ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξή της στην ΕΕ, τις κυρώσεις της οποίας χαρακτήρισε ως ισχυρό διπλωματικό εργαλείο.

Όσον αφορά την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και αποσιωπώντας ότι αποτελεί κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό λαό, περιορίστηκε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν προηγήθηκε συνεδρίαση ή απόφαση του ΚΥΣΕΑ αλλά ήταν μία απόφαση ενός μόνο προσώπου, του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, εκφράζοντας την πλήρη συμφωνία του κόμματός του στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ , αφού ως κυβέρνηση στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας είχε παραχωρήσει νέες βάσεις στις ΗΠΑ, εξυπηρετώντας τα σχέδιά τους για περικύκλωση της Ρωσίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενήργησε μονομερώς και όχι στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ! 

Προβλέποντας πως οδηγούμαστε σε έναν διπολικό κόσμο, μεταξύ μπλοκ κρατών, σημείωσε ότι η ΕΕ σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ενισχύσει την παρεμβατική της στάση και τη γεωπολιτική παρουσία της έναντι των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ αλλά και Ρωσίας – Κίνας, να αποκτήσει στρατηγική αυτονομία και να διαμορφώσει ένα σταθερό πανευρωπαϊκό πλαίσιο ελέγχου εξοπλισμών. 

Όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, κατηγόρησε την κυβέρνηση «που δεν αξιοποιεί τις πιέσεις που της ασκούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ», αποσιωπώντας ότι οι οργανισμοί αυτοι ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα για τα δικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, κατηγόρησε την κυβέρνηση για άστοχες επιλογές και έλλειψη μέτρων, παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως καλύτερη εναλλακτική κυβερνητική λύση. 

Στην δευτερολογία του Αλ. Τσίπρας, έδωσε ξανά «πράσινο φως» στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην Ουκρανία στο πλευρό του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ αρκεί όμως η οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικού υλικού να γίνεται μέσω συλλογικών αποφάσεων και όχι μέσω διμερών συμφωνιών, όπως έπραξε η κυβέρνηση.

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

«Χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies