ΔιεθνήΕιδησούλες

ΓΑΛΛΙΑ Διαδηλώσεις υγειονομικών για ενίσχυση των νοσοκομείων

Με συνθήματα όπως «Η μάχη μας, η υγεία σας», χιλιάδες εργαζόμενοι στην Υγεία διαδήλωσαν χτες στη Γαλλία, ζητώντας ουσιαστική στήριξη των νοσοκομείων, των οποίων τα αδιέξοδα έρχονται στην επικαιρότητα και με την πανδημία.

 

Κινητοποιήσεις έγιναν σε Παρίσι, Μασσαλία και άλλες πόλεις, με τους διαδηλωτές να ζητούν προσλήψεις και να καταγγέλλουν την «αναδιάρθρωση» της Υγείας που επιταχύνει η κυβέρνηση, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων (σε αυτήν την κατεύθυνση καταργεί αντί να αυξάνει θέσεις εργασίας) και την ακόμα μεγαλύτερη παράδοση της Υγείας στους επιχειρηματικούς ομίλους, καθιστώντας την «αγαθό» για όλο και πιο λίγους. Μεταξύ άλλων οι υγειονομικοί καταδίκασαν και τις άθλιες συνθήκες δουλειάς τους, ότι μια μεγάλη πλειοψηφία είναι άσχημα αμειβόμενοι. Ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς, καταδικάζοντας και την υποκριτική «στήριξη» της κυβέρνησης Μακρόν, που από τη μία τους παινεύει (ως «ήρωες», όπως και στην Ελλάδα και αλλού) και από την άλλη τους εγκλωβίζει σε εξοντωτικά ωράρια, ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, χαμηλές αμοιβές κ.λπ.

 

Στο Παρίσι έγινε συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Υγείας, με πλακάτ που έγραφαν μεταξύ άλλων «Χρήματα για τα νοσοκομεία, όχι για το κεφάλαιο».

 

Στη Μασσαλία οι διαδηλωτές εστίασαν σε τρία «επείγοντα ζητήματα»: Αύξηση των μισθών, αύξηση των κλινών, αύξηση των εργαζομένων. Όπως δήλωναν συνδικαλιστές στο Γαλλικό Πρακτορείο, με βάση τις ανάγκες «χρειάζεται να δημιουργηθούν 400.000 θέσεις εργασίας – 100.000 στα νοσοκομεία, 200.000 στους οίκους ευγηρίας και οι υπόλοιπες στις ιατρο-κοινωνικές υπηρεσίες».

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies