ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εγκατάσταση «μαμούθ» από ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα

Την αντίθεσή της στην εγκατάσταση συγκροτήματος «μαμούθ» με περισσότερες από 72 ανεμογεννήτριες στα όρια του Δήμου Οιχαλίας με «θέα» τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Οιχαλίας στη Μεσσηνία, επισημαίνοντας πως λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης τον περασμένο Δεκέμβρη φούντωσαν τα σχέδια και οι αιτήσεις για τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά βιομηχανικά συγκροτήματα στην περιοχή, με στόχο μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην περιφερειάρχη κ. Τατούλη, να ξεπεράσουν οι ΑΠΕ στην Πελοπόννησο τα 12.000 MW.

 

Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Λύκαιο όρος και την ευρύτερη περιοχή του Ναού Επικούριου Απόλλωνος, Ναού Πανός, ποταμού της Νέδας, κάστρου της Είρας και αρχαιοτήτων Φιγαλείας.

 

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «συντασσόμαστε με την Ομοσπονδία Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας “Ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ”, με τους συλλόγους και τους κατοίκους και καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή του Λυκαίου όρους, με τεράστια αρχαιολογική σημασία και με οπτική επαφή με τον Επικούριο Απόλλωνα.

 

Οι ιδιοκτήτες των αιολικών συγκροτημάτων και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, δεν υπολογίζουν τίποτε.

 

Δεν υπολογίζουν ούτε τοπία, που οι ίδιοι οι αστικοί θεσμοί έχουν χαρακτηρίσει ως τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους Διεθνούς Εμβέλειας και ως Περιοχές Απολύτου Προστασίας. Δεν υπολογίζουν παραδοσιακούς οικισμούς, ειδικές ζώνες διατήρησης, ειδικές ζώνες προστασίας, Natura κ.λπ. Ξεφυτρώνουν σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές και έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες.

 

Δεν είναι λοιπόν υπερβολή ότι θα διαμορφωθεί ένα δάσος ανεμογεννητριών, πυλώνων υψηλής τάσης και γραμμών μεταφοράς ενέργειας υπερυψηλής τάσης, με τεράστιους εκβραχισμούς για να ανοιχτούν οι δρόμοι, να φτάσουν οι ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές, να στηθούν οι βάσεις στήριξης των ανεμογεννητριών, να γίνουν τα δίκτυα μεταφοράς στους υποσταθμούς κλπ.

 

Ζητάμε την κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας με μοναδικό θέμα την ενημέρωση για το ζήτημα αυτό και απόφαση αποτροπής οποιασδήποτε ενέργειας».

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμός σήμερα το μεσημέρι Καθαροδευτέρας στην Μπούκα !

admin2020

Το βράδυ της Κυριακής η Μεσσήνη φλεγόταν στον «χορό» των 9 φωτiών & στο γλέντι , στο χορό & στην διασκέδαση

admin2020

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν κατασκευή χαρταετού & Παραδοσιακοί χοροί

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies