Μεσσηνίας

«Γιατί είναι προτεραιότητα να δοθούν για 7 χιλιόμετρα 48.850.000 ευρώ»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Με έκπληξη είδαμε τους πανηγυρισμούς σας όπως και του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Μαλτέζου για το επονομαζόμενο «μνημειώδες» έργο σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως που θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ 2014 – 2020.
Θεωρούμε ότι είναι πρόκληση και μεγαλομανία να προγραμματίζεται να σπαταληθούν πόροι 48.850.000 ευρώ για ένα δρόμο 7 χιλιομέτρων για να συντομεύσει η διαδρομή Δερβενάκια- εκκλησιαστικά κατά 5,το πολύ, λεπτά!!!. Με κόστος 7.000.000 ευρώ το χιλιόμετρο για όφελος 5 λεπτών δεντο ονομάζεις«μνημειώδες» έργο όπως το ονόμασε οαντιπεριφερειάρχης κ. Μαλτέζος.
Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την Περιφερειακή Αρχή και να συμμεριστούμε τον ενθουσιασμό του Αντιπεριφερειάρχη αν είχατε προγραμματίσει και θέσει σε προτεραιότητα να υλοποιήσουν όλα εκείνα τα αναγκαία και κατεπείγοντα έργα που έχουμε προτείνει και χρειάζεται η Αργολίδα , οι άνθρωποι της και οι επισκέπτες της. ΑΝ…
Αν είχατε θέσει σε προτεραιότητα να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια του κακοσχεδιασμένου και κακοφτιαγμένου δρόμου των αρχαιοτήτων. Ώστε να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις οδικής ασφάλειας,κυκλικοί κόμβοι ,βελτίωση της ορατότητας στις διασταυρώσεις για να μειωθούν αποφασιστικά τα δυστυχήματα.
Αν είχατε θέσει σε προτεραιότητα αλλά να συνδεθείο δρόμος των αρχαιοτήτων με τον δρόμο Άργους – Ναυπλίου. Για να μην «φέρνει» τους επισκέπτες στα χωράφια του Αργολικού και στην Αγία Ελεούσα.
Αν είχατε προγραμματίσει να γίνουν έργα προστασίας, ανάδειξης και προσβασιμότητας των αρχαιολογικών χώρων.
Αν είχατε προγραμματίσει να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Αργολίδας και να καταργηθούν οι θανατηφόρες διασταυρώσεις και κακοτεχνίες .
Αν είχατε γίνει κάποια προσπάθεια βελτίωσης του δρόμου που ενώνει την Ερμιονίδα με το κέντρο του νόμου για να μην κάνουν ολόκληρο ταξίδι οι κάτοικοι της.
Αν είχατε γίνει προσπάθειες, όπως έχουμε ζητήσει πολλές φορές, για την προστασία των πηγών της Λέρνης , που υδρεύουν τους δύο μεγαλύτερους δήμους του νόμου, με την σύνδεση του αποχετευτικού των Μύλων με τον βιολογικό, και την επέκταση του δικτύου του Αναβάλλου στην περιοχή για να πάψουν να λειτουργούν οι εκατοντάδες αρδευτικές γεωτρήσεις στον υδροφόρο ορίζοντα των πηγών.
Αν είχε γίνει κάποια προσπάθεια να λυθεί το μείζον πρόβλημα της ύδρευσης ολόκληρης της Ερμιονίδας.
Αν είχε γίνει κάποια ενέργεια για την χρηματοδότηση δράσεων που μειώνουν το κόστος χρήσης του νερού του Αναβάλλου, μέσω ΑΠΕ, για να το καταστήσουν προσιτό στους αγρότες και να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους.
Αν είχατε ληφθεί πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν πάγια προβλήματα των αγροτών που καταστρέφουν την παραγωγή και υπονομεύουν το εισόδημα τους.
Αν είχατε γίνει μια μελέτη για μείωση του κόστους χρήσης του νερού του Αναβάλλου που προορίζεται για άρδευση στην Ερμιονίδα, για να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του και από τους αγρότες και όχι μόνο απ’ το γκολφ,τις βίλες και τα επτάστερα ξενοδοχεία.
Αν είχαν γίνει οι κατάλληλες θεσμικές και χρηματοδοτικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια για να λειτουργήσει επιτέλους σωστά ο βιολογικός καθαρισμός.
Αν είχε γίνει μια συνολική μελέτη αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών.
Αν είχε γίνει μελέτη για την μετεγκατάσταση των πυρηνελαιουργείων και είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την χρηματοδότηση τεχνικών αντιρρυπαντικών λύσεων, για να πάψει το αίσχος που βιώνουμε όλοι κάθε χειμώνα.
Αν είχε γίνει κάποια προσπάθεια για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και δεν δημιουργούσε μια νέα χωματερή, τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στα Κιόσκια της Νέας Κίου μέσα σε ζώνη προστασίας.
Κύριε Περιφερειάρχη,
Κατά τη γνώμη μας είναι δεκάδες τα ΑΝ …που θα πρέπει να προηγηθούν για να έχουμε την πολυτέλεια να πανηγυρίζουμε για ένα έργο που θα φέρει τους επισκέπτες 5 λεπτά νωρίτερα στο Ναύπλιο, για να τους φάει η βρώμα από τα πυρηνελαιουργεία, τον βιολογικό ή τα σκουπίδια, για να μην έχει νερό να πιει, για να επισκέπτεται παρατημένους αρχαιολογικούς χώρους, για να μην έχει δρόμους να κινηθεί εντός του νομού.
Για όλους αυτούς του λόγους σας ρωτάμε:
1. Με ποιο σκεπτικό θεωρείτε ότι είναι προτεραιότητα να δεσμευτούν από το ΕΣΠΑ 48.850.000 ευρώ για 7 χιλιόμετρα όταν με πολύ λιγότερα χρήματα μπορεί να γίνει σημαντική και ουσιαστική βελτίωση του δρόμου;
2. Γιατί δεν βάζετε σε προτεραιότητα ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια του κακοσχεδιασμένου και κακοφτιαγμένου δρόμου των αρχαιοτήτων όταν μάλιστα έχουν γίνει και πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα;
3. Γιατί δεν βάζετε σε προτεραιότητα να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα προστασίας ανάδειξης και προσβασιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους;
4.Γιατί δεν θεωρείτε πως είναι προτεραιότητα η προστασία των πηγών της Λέρνηςπου υδρεύουν τους δύο μεγαλύτερους δήμους του νόμου, με την σύνδεση του αποχετευτικού των Μύλων με τον βιολογικό, και την επέκταση του δικτύου του Αναβάλλου στην περιοχή για να πάψουν να λειτουργούν οι εκατοντάδες αρδευτικές γεωτρήσεις στον υδροφόρο ορίζοντα των πηγών;
5. Γιατί δεν θεωρείτε πως είναι προτεραιότητα να γίνει μελέτη για την μετεγκατάσταση των πυρηνελαιουργείων;
Σας ρωτάμε ενδεικτικά όλα αυτά διότι με τα 48.850.000 ευρώ που προγραμματίζετε να σπαταλήσετε για ένα κέρδος πέντε λεπτών, μπορούν να γίνουν πολλά από τα ανωτέρω και πιθανόν να περισσέψουν και χρήματα και για άλλα.

οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies