Μεσσηνίας

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ (ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ-ΚΟΡΩΝΗ-ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ-ΓΙΑΛΟΒΑ)

Τις εργασίες αποκατάστασης και καλλωπισμού των ζημιών στο λιμένα της Πύλου, που προκλήθηκαν από θεομηνία επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας. Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πράξης «Αποκατάσταση ζημιών παράκτιας ζώνης και λιμένων του Δήμου Πύλου-Νέστορος, από τη θεομηνία της 29ης Σεπτεμβρίου 2018», για την οποία η νυν Δημοτική Αρχή εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η υπογραφή της σύμβασης για το εν λόγω έργο, πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2020, μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και της αναδόχου εταιρείας.

Οι διαδικασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης των λιμένων ξεκίνησαν από την έδρα του Δήμου, την Πύλο. Ο Δήμαρχος επισκεπτόμενος το σημείο εργασιών, δήλωσε: «Με συντονισμό και συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, πετύχαμε την έκδοση απόφασης περί ανανέωσης κήρυξης της περιοχής μας σε έκτακτη ανάγκη και την έγκριση δέσμευσης σχετικής πίστωσης. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα επιτευχθεί η αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και η θωράκιση των λιμένων, με αποτέλεσμα την προστασία της παράκτιας περιοχής».

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies