ΚοινωνικάΜεσσηνίας

« Για την αντιδημοκρατική τροπολογία της κυβέρνησης που αφαιρεί το δικαίωμα συγκρότησης διαφορετικών ψηφοδελτίων για τις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών »

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει την κατάθεση προς ψήφιση από το κοινοβούλιο, τροπολογίας της κυβέρνησης που αφορά το άρθρο 30α του νόμου 1264/1982 ( βλέπε eakp.gr ). Με την συγκεκριμένη τροπολογία αφαιρείται το δικαίωμα συγκρότησης διαφορετικών ψηφοδελτίων στις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών. Με τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής χρήσης του ενιαίου ψηφοδελτίου καταργείται η δημοκρατική εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα μέσα από το σύστημα της απλής αναλογικής και ενισχύονται οι θέσεις δυνάμεων σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματική θέληση των ψηφοφόρων. Εδραιώνεται η προσπάθεια χειραγώγησης και απόρριψης κάθε διαφορετικής άποψης που θα εκδηλώνεται στους κόλπους των Ενώσεων των Αστυνομικών.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θεωρεί πως η αυταρχική αυτή ενέργεια εντάσσεται στις γενικότερες προσπάθειες και αυτής της κυβέρνησης για τη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας. Αποτελεί δε συνέχεια των υπόλοιπων αντιδραστικών νομοθετικών ρυθμίσεων που αφαιρούν το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία κηρύσσοντάς τες ως « παράνομες και καταχρηστικές », περιορίζουν τις διαδηλώσεις κ.α. και ως στόχο έχουν την καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος προκειμένου να εφαρμοστεί χωρίς αντιδράσεις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές.
Συναδέλφισσα πυροσβέστρια, συνάδελφε πυροσβέστη εκτιμάμε ότι ο επόμενος στόχος θα είναι ο δικός μας χώρος για την εφαρμογή παρόμοιων αντιδραστικών τακτικών. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί να κλείσετε τ’ αυτιά σας στις « σειρήνες » όλων εκείνων που προσπαθούν να σας πείσουν πως για τα « κακώς κείμενα » και πεπραγμένα των συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων, φταίει η ύπαρξη παρατάξεων. Υπενθυμίζουμε πως είναι αυτοί οι ίδιοι που:
• Συμμετέχουν σε παρατάξεις που από τα γεννοφάσκια τους δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
• Δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αθέμιτα μέσα για την επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών και εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.
• Με την συστηματική και ηθελημένη αδράνειά τους ρίχνουν νερό στο μύλο των πολιτικών που έχουν επηρεάσει άμεσα κι εμάς τους πυροσβέστες τις οικογένειες μας και όλο το λαό, αφαιρώντας δικαιώματα και ελευθερίες!
Το ενιαίο ψηφοδέλτιο που προσπαθούν να μας πείσουν για την ορθότητα της επιλογής ως μέσου ανάδειξης εκπροσώπων στα συνδικαλιστικά μας όργανα, αντικειμενικά δύο στόχους εξυπηρετεί:
1ον Να μπορούν πιο εύκολα να « πνίξουν » τις αγωνιστικές φωνές παρατάξεων μέσα από καθοδηγούμενη σταυροδοσία συγκεκριμένων εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού ώστε να υλοποιούνται πιο εύκολα, χωρίς αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές.
2ον Δίνει τη δυνατότητα σε όλους αυτούς τους « συνδικαλιστές », που με την στάση τους έχουν προκαλέσει και προκαλούν θύελλα αντιδράσεων και δυσαρέσκειας σε όλους τους πυροσβέστες, να καλύπτονται κάθε φορά πίσω από το μανδύα του Ενιαίου Ψηφοδελτίου και να ξεφεύγουν με μεγαλύτερη ευκολία από τυχόν εκλογικές αποτυχίες σε περίπτωση καθόδου με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
Η προσπάθεια φίμωσης των συνδικαλιστικών παρατάξεων με την προτροπή κυβερνητικών συνδικαλιστών ή η επιβολή αυτής με νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, είναι πασιφανές πως καταργεί στοιχειώδη δημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες αφαιρείται το δικαίωμα της αναλογικής εκπροσώπησης στα συλλογικά όργανα. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί σε επαγρύπνηση στην όποια προσπάθεια για την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών. Η ύπαρξη των παρατάξεων είναι ο θεμέλιος λίθος για τις δημοκρατικές διαδικασίες της σύγχρονης κοινωνίας. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι για την τελμάτωση και την αδράνεια στην οποία έχουν περιέλθει οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις δεν οφείλονται στη δράση των παρατάξεων γενικά και αόριστα αλλά στην δράση των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των εκπροσώπων τους κάθε φορά!
Η λύση είναι στα δικά μας χέρια και στον οργανωμένο αγώνα!!!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩΧΕΙΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies