Car & Moto

Κώστας Κωτάκης. Δημιουργός εκπληκτικής συλλογής 150 μοτοσυκλετών!!! Βίντεο

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Γιάννης Ικονιάδης ασχολείται επαγγελματικά με τις περιελίξεις και κατοικεί στην πανέμορφη Ξάνθη. Εδώ και κάτι μήνες μου μιλούσε για ένα φίλο του ο οποίος είναι συλλέκτης παλαιών μοτοσυκλετών, κάποιες από τις οποίες είναι ηλικίας ενός σχεδόν αιώνα! Μου έστειλε μάλιστα μερικές φωτογραφίες για να με “φτιάξει”, όπως λένε, και το πέτυχε!

Προγραμματίσαμε λοιπόν να κάνουμε τον Μάρτιο ένα ταξίδι στην Ξάνθη, μέσω Λήμνου και Καβάλας με το “Blue Star Mykonos”, αλλά η καραντίνα εξ αιτίας του κορωναϊού μας ανάγκασε να το αναβάλλουμε. Έτσι, μόλις η καραντίνα έληξε ανανεώσαμε την κράτηση και χθες (14/6) βρεθήκαμε στην Ξάνθη, αφού μείναμε προηγουμένως πέντε ημέρες στην αγαπημένη μας Λήμνο. Τι κάναμε αυτές τις ημέρες στη Λήμνο, με ξεναγό τον καλό μου φίλο Γιώργο Ελιά, θα το δείτε σύντομα.

Συνοδευόμενοι από τον Γιάννη Ικονιάδη φθάσαμε στην προκάτ μονοκατοικία των Κωτάκηδων που βρίσκεται, μαζί με τις προκάτ μονοκατοικίες των τριών παιδιών τους, σε ένα οικόπεδο 6 στρεμμάτων στον οικισμό του Πετεινού, λίγο έξω από την πόλη της Ξάνθης.

Κώστας, 73 ετών σήμερα, κατάγεται από το Καρλόβασι της Σάμου και μετακόμισε πριν από 40 χρόνια μαζί με την σύζυγό του στην Ξάνθη. Εκτός από την κύρια απασχόλησή του με την κατασκευή προκάτ οικιών, σαν λάτρης των δίτροχων που ήταν, δημιούργησε μια εξωπραγματική συλλογή παλαιών μοτοσυκλλετών κάθε τύπου που αριθμεί πάνω από 150 κομμάτια! Αναβάτης μιας Harley Davidson ο ίδιος, έχει λάβει μέρος σε πολλές συναντήσεις “Χαρλεάδων” τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κώστας πάντως, ο οποίος έχει τη μορφή ενός Βίκινγκ και την εμφάνιση ενός αυθεντικού ιδιοκτήτη μιας Harley Davidson, προβληματίζεται για την τύχη της εκπληκτικής αυτής συλλογής του, καθώς διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κάποιος από την οικογένειά του που να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί μαζί της. Στην ερώτησή μου λοιπόν τι σκέφτεται να κάνει, απάντησε πως κλίνει μάλλον προς την επιλογή να τις πουλήσει. “Δεν θέλω να τις πουλήσω όμως μια μια. Αν πουληθούν όλες μαζί έχει καλώς, αν όχι, δεν τις πουλάω!”, λέει ο Κώστας, και συνεχίζει. “Θα το κάνω πάντως με βαρειά καρδιά και βασανίζομαι στη σκέψη πώς θα μπαίνω μετά σ’ αυτό τον χώρο. Θα τον κλειδώσω και δεν θα ξαναμπώ ποτέ…”

Η κυρία Βούλα, η τετραπέρατη σύζυγός του, που κατάγεται από τη Μήλο, απείλησε τον Κώστα με χωρισμό μόλις άκουσε την επιθυμία του να αποκτήσει μια Harley. Ο Κώστας, παρά τη συζυγική “απειλή”, αγόρασε τελικώς τη Harley και η κυρία Βούλα κατέλαβε στη συνέχεια το πίσω κάθισμα ακόμη και στα ταξίδια του Κώστα στην Ευρώπη!


Πηγή:ribandsea.com

Σχετικές αναρτήσεις

Συνδιοργανώτρια η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον αγώνα καρτ ROTAX MAX CHALLENGE στην Καλαμάτα

admin2020

8o Rally Regularity Σικυωνιων

admin2020

Η ΑΛΑ Καλαμάτας έκοψε την πίτα της

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies