ΑθλητισμόςΜεσσηνίας

Γ Π Σ Πάμισος για μια ισχυρή διοίκηση

Η πορεία της ιστορικής ομάδας του Παμίσου, μετά την παραίτηση του ΔΣ, απασχολεί έντονα την πόλη της Μεσσήνης και ιδιαίτερα τους πολυάριθμους φιλάθλους της και όπως φαίνεται, οργανώνεται μία κίνηση από επιχειρηματίες που θέλουν να στηρίξουν την ομάδα.

Αυτή η προσπάθεια παίρνει μέρα με τη μέρα σάρκα και οστά και απομένουν πολύ ελάχιστα, ούτε ένα βήμα σχεδόν, πριν την τελική φάση της ολοκλήρωσης της.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι έχουν δείξει πραγματικό, σοβαρό, ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στη διοίκηση της ομάδας, τόσο μέλη του υφιστάμενου ΔΣ, αλλά και μέλη παλαιότερων.

Η βούληση όλων όσων αγκαλιάζουν την προσπάθεια για την στήριξη της ιστορικής ομάδας του Παμίσου, συνοψίζεται, όπως βασικός συντελεστής της μας δήλωσε, στην ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού διοικητικού συμβουλίου που θα εδραιώσει την ομάδα και θα την αναδείξει πέρα από τα στενά όρια της Μεσσήνης σε ολόκληρο το δήμο με βασικούς στόχους:

– Να φέρουν κοντά στον αθλητισμό όλα τα παιδιά του δήμου Μεσσήνης.

-Να εμπεδώσουν την συνεργασία με τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία όλων των αθλημάτων που δραστηριοποιούνται εντός του δήμου Μεσσήνης.

-Να κατασκευατεί ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο.

-Να βάλουν γερές βάσεις για την άνοδο και την παραμονή της ομάδας στην τρίτη εθνική κατηγορία.

Πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να διαφωνήσει με τους στόχους της πρωτοβουλίας, αφού πχ η ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό αποτελεί βασικό παράγοντα  ως προς τη σωματική τους διάπλαση και τη βιολογική τους ανάπτυξη, την κοινωνικοποίηση τους, την ανάπτυξη/ ενίσχυση της αυτοεκτίμησης τους, δηλαδή σε δύο βασικούς τομείς της προσωπικότητας και της ζωής κάθε ατόμου και την ενδυνάμωση της θέλησης, της αποφασιστικότητας, της διεκδικητικότητας και της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικής σημασίας για την προσωπική ευτυχία και την επαγγελματική επιτυχία του ατόμου και το καλύτερο είναι να  οικοδομηθούν μέσω ρεαλιστικών πρακτικών μεθόδων όπως αυτές που μας επιτρέπει ο αθλητισμός.

Ο αθλητισμός εθίζει τον άνθρωπο στον έντιμο αγώνα, τον κάνει να πειθαρχεί σε κανόνες, στη λιτότητα, στο μέτρο, στην εγκράτεια, να σέβεται τους άλλους, ακόμη και το διαφορετικό. Τον βοηθά ν’ ασκήσει αυτοκριτική, προκειμένου να γίνει καλύτερος ηθικά. Έτσι διαμορφώνονται πιο ενάρετοι χαρακτήρες, που πιστεύουν σε ιδανικά, όπως του υγιούς αθλητισμού και των αξιών που απορρέουν απ’ αυτόν.

Η προοπτική της ανάπτυξης της συνεργασίας με όλα τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία του δήμου Μεσσήνης, δημιουργεί από μόνη της μία ιδιαίτερη δυναμική, αφού η συνεργασία και η αλληλεγγύη που πρεσβεύει, δίνει την ώθηση για να ανέβουν όλα τα αθλήματα που καλλιεργούνται και να τεθούν ακόμα υψηλότεροι στόχοι χάρη στην ισχύ της συνεργασίας.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η προσπάθεια που γίνεται και αξιολογείται από το σύνολο όλων όσων έχουν λάβει γνώση της ως μία πραγματικά ιστορική πρωτοβουλία και προσπάθεια για να αποκτήσει η ιστορική ομάδα την θέση που της αξίζει, δεν θα πρέπει να υπονομευτεί με επιχειρήματα του παρελθόντος.

Οφείλουμε όλοι όσοι πραγματικά πονάμε την ομάδα, να έχουμε υπόψιν πρώτα από όλα το συμφέρον της και τις προοπτικές που ξανοίγονται χάρη στην παραπάνω πρωτοβουλία.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ

admin2020

Τροχαία ατύχημα τώρα Μεσσήνη

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies