ΕιδησούλεςΚοινωνικάΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δήλωση του Υποψήφιου Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Μενέλαου Μενελάου για τις πυρκαγιές

Για μια ακόμα φορά ο τόπος μας καίγεται, καταστρέφεται ότι έχει απομείνει από τον φυσικό πλούτο της περιοχής, σπίτια και περιουσίες λαϊκών οικογενειών γίνονται στάχτη.
Όσο κι αν προσπαθούν κυβέρνηση και τοπικές αρχές να «ωραιοποιήσουν» την κατάσταση και να ρίξουν την ευθύνη για άλλη μια φορά στην «κλιματική αλλαγή» και στα «ακραία καιρικά φαινόμενα», δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες, ότι οι πυρκαγιές είναι ένα προδιαγεγραμμένο και επαναλαμβανόμενο έγκλημα.
Γιατί εκτός από την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας, έχει εγκαταλειφθεί και κάθε έννοια πρόληψης των δασικών πυρκαγιών από όλες τις κυβερνήσεις, αφού στην πράξη τα μέτρα προστασίας λογαριάζονται με την απαράδεκτη λογική της ευρωπαϊκής ένωσης, του κόστους-οφέλους.
Γιατί η γη, τα δάση και ο φυσικός πλούτος εμπορευματοποιούνται και κάθε φορά στα καμένα ξεφυτρώνουν διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως αιολικά, φωτοβολταϊκά πάρκα κ.α. Όλα αυτά αποτελούν «καύσιμη ύλη» για τις πυρκαγιές.
Από την πρώτη στιγμή μέλη της λαϊκής συσπείρωσης βρέθηκαν στα μέτωπα της φωτιάς για να συνδράμουν στο έργο της πυροσβεστικής και των εθελοντών. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τον θαυμασμό μας σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στον απεγκλωβισμό ανθρώπων, στην κατάσβεση πλάι στους πυροσβέστες, σε όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο συνέδραμαν στο ελάχιστο στην ανακούφιση των πυρόπληκτων. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται στην πράξη το σύνθημα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!
Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε γρήγορη καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100% όλων των πυρόπληκτων. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της γης και του δασικού πλούτου της περιοχής μας.
Να ανακηρυχτούν άμεσα αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις και να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και σχέδια για εγκαταστάσεις αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων. Άμεσα να προχωρήσουν οι μελέτες για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στην ευρύτερη περιοχή.
Η δημοτική αρχή αντί για ανέξοδες υποσχέσεις και ευχολόγια, πρέπει να διεκδικήσει στη πράξη ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας, να δοθούν επαρκή κονδύλια για την πρόληψη, τον καθαρισμό των δασών, την στελέχωση των υπηρεσιών, την κατάρτιση ολοκληρωμένων σχεδίων για την εκκένωση των περιοχών και οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει ώστε να προλάβουμε την επόμενη πυρκαγιά και να προστατέψουμε ότι έχει απομείνει από τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας αλλά και ανθρώπινες ζωές.
Τέλος λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν όλοι οι οικιστές στους Αγίους Θεοδώρους αλλά και στον υπόλοιπο Δήμο δεν έχουν νερό για πολλές μέρες, έστω και τώρα ο Δήμος με τις υδροφόρες αλλά και με δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου νερού, θα μπορούσε να ανακουφίσει τουλάχιστον στο ελάχιστο τους πιο ευάλωτους.
Λουτράκι 21/7/2023

Σχετικές αναρτήσεις

Η επέτειος της μάχης του Ισθμού και των Εξαμιλίων

admin2020

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης | Δημήτρης Πτωχός προς μαθητές: «Είμαστε δίπλα σας για να αναζητήσετε όσα μπορείτε να κάνετε εδώ, στην Πελοπόννησο, στην Ευρώπη»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies