ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δήμος Κορινθίων: κατασκευάζει παιδικές χαρές ή γήπεδα ποδοσφαίρου;

Η απορία αυτή δημιουργείται σε κάθε άνθρωπο με στοιχειώδη λογική όταν αντικρίζει την -σύμφωνα με τις πομπώδεις εξαγγελίες του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου- πιστοποιημένη και πρότυπη παιδική χαρά που διαμορφώνεται στην περιοχή Αγιαννιώτικα της Κορίνθου.

Η περίφραξη της παιδικής χαράς, πέραν της αντιαισθητικής της εμφάνισης, είναι βαρέως τύπου, δηλαδή είναι μία περίφραξη πού χρησιμοποιείται ακόμα και σε ποδοσφαιρικά γήπεδα για να αποτρέψει την είσοδο των φανατικών οπαδών στον αγωνιστικό χώρο (https://www.mychroma.gr/2013-01-11-15-56-05/photos/album?albumid=106&limitstart=12).

Χρησιμοποιείται ακόμα σε χώρους που παρουσιάζεται μεγάλη κοσμοσυρροή και πιθανολογούνται ταραχές, καθώς και  στις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ (http://www.syrmatourgia.com/proionta/biomichanika-kagkela-galbanize-syrmatina-panel/#c30)…


Σε μία παιδική χαρά ,συνοικιακή, που εκ των πραγμάτων ο όγκος των ατόμων που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το χώρο δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 10-20 άτομα, είναι αξιοπερίεργο πώς επιλέχτηκε ένας τέτοιος τύπος περίφραξης που, συν τοις άλλοις, εμφανίζεται να είναι και εξαιρετικά υψηλού κόστους…

Εκτός εάν ο κ. Νανόπουλος, καλύτερα από οποιονδήποτε επαγγελματία του είδους, πιστεύει ότι η παιδική χαρά που κατασκευάζεται επί των ημερών του θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών οπότε τα παιδιά που θα την χρησιμοποιούν, θα πρέπει να προστατευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…

Επανερχόμενοι όμως στην σοβαρότητα, θα πρέπει, μεταφέροντας τα σοβαρά ερωτηματικά των κατοίκων της περιοχής που τονίζουν την απωθητική αίσθηση της περίφραξης, τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για τους γονείς τους, καθώς και τις ενστάσεις τους για το γεγονός της χρήσης πλαστικού χλοοτάπητα στην επιφάνεια που θα παίζουν τα παιδιά και την έλλειψη δέντρων, να ρωτήσουμε τον κ. Νανόπουλο:

-Ποιος ενέκρινε και με βάση ποια κριτήρια τον τύπο αυτό της περίφραξης;

-Όποιος την ενέκρινε, είχε εικόνα της αντιαισθητικής της εμφάνισης πριν την έγκριση;

-Το αφειδώς χρησιμοποιούμενο μπετόν, από το οποίο απουσιάζει και η παραμικρή διακόσμηση, ήταν ιδέα όσων κατασκεύασαν την περίφραξη ή αυτού που την ενέκρινε;

-Ποιος έκανε τη μελέτη τόσο για την παιδική χαρά όσο και για την περίφραξη της;

-Υπήρξε διαγωνισμός για την Ανάληψη της κατασκευής της περίφραξης ή μήπως έγινε απευθείας ανάθεση;

– Ποια είναι η εταιρεία ή ο κατασκευαστής που ανέλαβε την κατασκευή της περίφραξης αυτής;

Και τέλος: Με βάση ποια κριτήρια αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί πλαστικός χλοοτάπητας   σε ένα χώρο πού θα παίζουν μικρά παιδιά;

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies