Κορίνθου

Δήμος Σικυωνίων: Συγκίνηση και γλυκιές μελωδίες για τον Γιάννη Σπανό

Ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Δήμου, ο Δώρος Δημοσθένους, η Πέννυ Ξενάκη, ο Κώστας Τζιάγκουλας, ο Κοσμάς Κοκόλης καιη Μαρία Αλεξίου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη βρέθηκαν στο Κιάτο την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, ανήμερα των γενεθλίων του Γιάννη Σπανού σε μια συναυλία-αφιέρωμα στην μνήμη του.

Της συναυλίας, της οποίας συνδιοργανωτές ήταν ο δήμος Σικυωνίων και το ΝΠΔΔ «Μηκώνη», είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια της Έκθεσης που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του. Στην έκθεση παρουσιάζεται άγνωστο, ανέκδοτο και σπάνιο υλικό από την πλούσια καριέρα του αγαπημένου συνθέτη. Το υλικό το οποίο ανήκει στο προσωπικό αρχείο του Γιάννη Σπανού παραχωρήθηκε από την ανιψιά του Σοφία Μαγκαφά, την οποία ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την συμβολή της σ’ αυτήν την εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου μουσουργού.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων στον σύντομο χαιρετισμό του, θύμισε στο κοινό που κατέκλυσε το προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Κιάτου ότι οι Αποθήκες ΑΣΟ που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο αποκατάστασής τους και μετατροπής τους σε χώρο πολιτισμού, θα φέρουν στο εξής το όνομα «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ», ως ύστατο φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την πρόθεση του δήμου το υλικό της Έκθεσης να αποτελέσει τον πυρήνα μιας ειδικής συλλογής, που θα εμπλουτιστεί, θα εγκατασταθεί μόνιμα στις αποθήκες ΑΣΟ και θα είναι επισκέψιμη από το κοινό.

Η συναυλία που ολοκλήρωσε την μαγική αυτή βραδιά κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες να αποδίδουν ένα μόνο μέρος από το ανεξάντλητο έργο του Γιάννη Σπανού και τον κόσμο να παραμένει στις θέσεις του, σιγοτραγουδώντας τα αγαπημένα τραγούδια και χειροκροτώντας με θέρμη τους συντελεστές.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies