Μεσσηνίας

Δημήτρης Καφαντάρης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού

Συνάντηση σήμερα Τετάρτη 07/10/2020, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και πρώην Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα πολιτισμού, που εξελίσσονται στην περιοχή του Δήμου Πυλού Νέστορος , η εξέλιξη της Προγραμματικής Σύμβασης για την μελέτη στερέωσης και ανάδειξης του Κάστρου της Κορώνης, όπως και η πορεία ένταξης του εμβληματικού έργου της ανακατασκευής και ανάδειξης του Μουσείου της Χώρας.

Θέσαμε στον Γενικό Γραμματέα, την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης μελέτης για την αναστήλωση του Κάστρου της Μεθώνης, το οποίο έχει πολλά προβλήματα , αλλά και την μελέτη φωτισμού του Κάστρου της Μεθώνης και του Κάστρου της Πύλου.

Αφού ενημερώσαμε για όλα τα θέματα, τα οποία υπάρχουν στην περιοχή μας, στον τομέα του πολιτισμού, του ζητήσαμε και αυτός αποδέχτηκε, να γίνει Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση των μελετών μεταξύ του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως έχει ήδη γίνει για άλλα έργα , για τον φωτισμό των δύο Κάστρων Μεθώνης και Πύλου και για την αναστήλωση του Κάστρου της Μεθώνης.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Διδασκάλου, αφού μας συνεχάρη για μια ακόμη φορά, για την διαχρονική συνεργασία που έχουμε στα θέματα πολιτισμού και όχι μόνο, δεσμεύτηκε για την προώθηση αυτής της διαδικασίας, για την ολοκλήρωση των μελετών και φυσικά για την κατασκευή των έργων.

Η Δημοτική αρχή θα πρέπει άμεσα να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο εισήγηση με θέμα την σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση των μελετών του φωτισμού των δύο Κάστρων Μεθώνης και Πύλου και για της αναστήλωση του Κάστρου της Μεθώνης ώστε να ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης /

Αυτοδιοικητικος Συνδυασμός
Δήμου Πύλου Νέστορος
«Δύναμη Ελπίδας»

Σχετικές αναρτήσεις

ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

admin2020

ΣΥΛΛΟΓΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

admin2020

«Π. Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα στο μέγιστο βαθμό»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies