Κορίνθου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς αναβολές και με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Αστεροσκοπείου, όσο αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και την εκπόνηση μελέτης για το Αστεροσκοπείου Κρυονερίου στο νομό Κορινθίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, κ. Αναστάσιος Γκιολήςμαζί με το Διευθυντή τεχνικών έργων της ΠΕ Κορινθίας κ. Νίκο Λούτα, πραγματοποίησαν συνάντηση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου με τον πρόεδρο του Αστεροσκοπείου κ. ΕμμανουήλΠλειώνη και τον Διευθυντή κ. ΣπύροΒασιλάκο καθώς και τους μελετητές του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις των υπευθύνων του Αστεροσκοπείου και να προχωρήσει άμεσα η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης.


Το έργο αρχικά αφορά σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (χωρητικότητας περίπου 300 ατόμων), ιατρείο και κυλικείο. Ακόμα στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου για εκδηλώσεις καθώς και διαμόρφωση χώρου διαμονής προσωπικού. Αναφορά έγινε και στο μάστερ πλαν του συνόλου τπθ αστρονομικού πάρκου περιλαμβάνοντας και το πλανητάριο.

Ο κ. Γκιολής ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενουςστη συνάντηση και τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων «πως η ανάπτυξη του ΑστεροσκοπείουΚρυονερίουστην ολότητά του, σημαίνει και την αναγνώριση των προοπτικών για την Κορινθία μας. Η ανάπτυξη και λειτουργία του Αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι Κορινθίας, έργοπου η Περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα δε θέλει ν αφήσει στην τύχη του, είναι ένα έργο που αποδεδειγμένα αναδεικνύει τη μοναδικότητα του τόπου μας προσελκύοντας και εξυπηρετώντας εκατοντάδες κόσμου».

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Παράδοση εξωτερικού απινιδωτή για την ενίσχυση του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies