ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : Βγαίνουν μπροστά οι κάτοικοι για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος υδροδότησης

Να προχωρήσουν σε συγκρότηση επιτροπής διεκδικώντας την επίλυση, άμεσα, του σοβαρού προβλήματος έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουν όλα τα χωριά του Δήμου Βέλου – Βόχας αποφάσισαν κάτοικοι της περιοχής μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε για το πολύ σοβαρό θέμα η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ την Πέμπτη στο Ζευγολατιό.

Παρεμβάσεις έγιναν από τους περιφερειακούς συμβούλους Πελοποννήσου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκο Γόντικα και Γιάννη Κελάρη, όπου αναδείχθηκε όχι μόνο η έλλειψη νερού, αλλά και η ακαταλληλότητά του για πόση, κύρια στον Δήμο Βέλου – Βόχας. Επίσης, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές του νομού, τόσο στην Κόρινθο όσο και στο Κιάτο, όπου το νερό δεν επαρκεί. Άμεσα δε κατατέθηκε Ερώτηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτώντας μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που είναι ιδιαίτερα δύσκολη το καλοκαίρι.

Για διαχρονικό πρόβλημα κάνει λόγο η ΤΕ Κορινθίας και αναδεικνύοντας αιτίες και υπεύθυνους (κυβερνήσεις, περιφερειακές, τοπικές αρχές), στην ανακοίνωσή της τονίζει:

«Αποκρύπτουν συστηματικά και συνειδητά ότι τα προβλήματα με την επάρκεια και την ποιότητα του νερού έχουν σχέση με το ότι δεν υλοποιούνται τα απαραίτητα έργα υποδομής, διότι δεν είναι στις προτεραιότητές τους και δεν θεωρούνται ως επιλέξιμα από την ΕΕ, ότι “στοίχειωσε σαν το γεφύρι της Άρτας” εδώ και δεκαετίες το φράγμα Ασωπού, ότι υπάρχει παντελής ανυπαρξία απαραίτητων αποταμιευτήρων (στέρνες, δεξαμενές), ότι υποδομές παραμένουν ανεκμετάλλευτες για δεκαετίες όπως π.χ. η λίμνη Δόξα, ότι υπάρχει έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και μελετών και ταυτόχρονα απαξιώνονται οι Δημοτικές Υπηρεσίες Ύδρευσης – Αποχέτευσης, με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους».

Κάνει παράλληλα λόγο για την τεράστια αντίφαση, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της επάρκειας καθαρού, πόσιμου και υγιεινού νερού, αλλά και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για άρδευση των καλλιεργειών, με αποθέματα σε υδάτινους πόρους, δύο μεγάλες λίμνες, αρκετά ποτάμια, «από τη μια να υπάρχουν περιοχές με τεράστιες ελλείψεις για πόσιμο νερό και να κινδυνεύουν να ξεραθούν τα χωράφια και από την άλλη να γίνονται τεράστιες επενδύσεις με διάφορες μεγάλες εταιρείες να δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμφιάλωσης και εμπορίας του νερού στην ορεινή Κορινθία και να αντλούν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες νερού!».

Η ΤΕ καλεί το λαό τέλος «να διοχετεύσει τη δικαιολογημένη αγανάκτησή του στη διεκδίκηση άμεσων μέτρων, οργανώνοντας ταυτόχρονα τον αγώνα του για την ανατροπή της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά του!».

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Κ.Ε.Π. Συνοικισμού θα παραμείνει κλειστό

admin2020

2o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies