ΔιεθνήΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΥγεία

ΚΙΝΑ : Νέα λοκντάουν μετά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων

Το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 από τον Μάη κατέγραψε σήμερα η Κίνα, με τις αρχές της χώρας να επιβάλουν νέα περιοριστικά μέτρα και λοκντάουν σε αρκετές περιοχές.

Συνολικά 450 κρούσματα Covid-19, στην πλειονότητά τους ασυμπτωματικά, καταγράφηκαν σήμερα σε πανεθνικό επίπεδο, από 432 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι αρχές στη Λαντζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού (βορειοδυτικά), έδωσαν εντολή την Τετάρτη στα 4,4 εκατ. κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μια από τις κομητείες της επαρχίας Ανχούι (ανατολικά) τελεί υπό περιορισμό από χθες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επιβλήθηκε γενικό lockdown στη Γουγκάνγκ, μεγάλο κέντρο της σιδηρουργίας στην επαρχία Χενάν (κεντρική Κίνα), ύστερα από τον εντοπισμό μόλις ενός κρούσματος Covid-19.

Στην Μπεϊχάι, στην επαρχία Γκουανγκσί (νότια), οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το μερικό lockdown σε δύο περιοχές που κατοικούν πάνω από 800.000 άνθρωποι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies