ΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ: Προχωρά στην περαιτέρω μείωση στα ανταποδοτικά τέλη για κατοίκους και μικροεπαγγελματίες

Τη συνέχιση των χαμηλών συντελεστών στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού καθώς και στα τέλη κοινοχρήστων χώρων ώστε να «συμβάλουμε ακόμη περισσότερο όσο μπορούμε στην κατεύθυνση οικονομικών ελαφρύνσεων των δημοτών μας και των επαγγελματιών της πόλης μας», εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης η Δημοτική Αρχή Πάτρας.

 

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, «εισηγούμαστε περαιτέρω τη μείωση του οικιακού συντελεστή από το 1,08 ευρώ/τ.μ. που τον έχουμε πάει με τις προηγούμενες μειώσεις, στο 1 ευρώ/τ.μ. νέα μείωση δηλαδή 8% περίπου και επίσης τον επαγγελματικό συντελεστή στο 2,90 ευρώ/τ.μ. από το 3,06 ευρώ/τ.μ., νέα μείωση δηλαδή 6% περίπου», ενώ ανακοίνωσε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής «τον συντελεστή της μεγάλης επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχουμε δημιουργήσει όπως είναι οι τράπεζες, οι βιομηχανίες, οι αλυσίδες S/M, ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ΔΕΗ κλπ. από 4,5 ευρώ/τ.μ. που είναι τώρα, να τον πάμε στα 6 ευρώ/τ.μ.».

 

Επεσήμανε ότι πρόκειται για «πρωτόγνωρες μειώσεις και απαλλαγές σε όλη την Ελλάδα στα δημοτικά τέλη που ως Δημοτική Αρχή έχουμε κάνει» μέχρι τώρα και ξεκαθάρισε πως «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με πείσμα για τα κονδύλια που παρακρατούνται από την κάθε κυβέρνηση, αλλά και όσα απαιτούνται, διότι είναι υποχρέωση του κράτους και όχι των δήμων και των δημοτών να πληρώνουν τις υπηρεσίες αυτές, με θέσεις μας ενάντια στις συμπληγάδες της ανταποδοτικότητας που θέλει την κρίσιμη εξάρτηση των υπηρεσιών από τα δημοτικά τέλη, δηλαδή από την εισπραξιμότητα από το λαό».

 

Στάθηκε επίσης στην υποχρηματοδότηση «σε σχέση με τα ποσά που παίρνουν οι δήμοι για να λειτουργήσουν και τους νόμους που έχουν θεσπιστεί από τις κυβερνήσεις», επεσήμανε πως «βαδίζουμε σε τεντωμένο σκοινί, όχι μόνο να μην αυξήσουμε τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά και να τα μειώνουμε και να απαλλάσσουμε από αυτά σύμφωνα με τον πολιτικό μας προσανατολισμό, λειτουργώντας παράλληλα τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού» και υπογράμμισε ότι «έχουμε δηλώσει ότι ως Δημοτική Αρχή διεκδικούμε τη συνολική κατάργηση των ανταποδοτικών τελών με χρηματοδότηση των υπηρεσιών από τον κρατικό προϋπολογισμό».

 

Επιπλέον στάθηκε στη μείωση των συντελεστών ανταποδοτικών τελών κατά 45% από το 2014 που ανέλαβε η διοίκηση, την απαλλαγή 100% ή μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών σε 12 κατηγορίες πολιτών όπως είναι άνεργοι, άποροι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, δικαιούχοι του ΚΕΑ και καταλήγοντας είπε πως «η οργάνωση του λαϊκού κινήματος και η δυναμική του είναι οι κρίσιμοι παράγοντες, προκειμένου όχι μόνο να μην πληρώνει ξανά ο λαός, αλλά για να έχουμε και θετικές εξελίξεις στην πόλη μας και στη χώρα μας. Γιατί όπως ήταν και το κεντρικό μας σύνθημα στην πρόσφατη κινητοποίηση στο Σύνταγμα, διεκδικώντας παράλληλα ολόκληρο το πλαίσιο που θέσαμε: Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτώνται.”

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Πάνω από -1.190- αναβολικά δισκία και -180- φιαλίδια αναβολικών ουσιών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας

admin2020

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΜΟΥ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies