UncategorizedΕΛΛΑΔΑΥγεία

Δυο κουβέντες για την χρήση χειρουργικής μάσκας

Η χειρουργική μάσκα και μόνο αυτή ,πρέπει να χρησιμοποιείται από τον γενικό πληθυσμό ,διότι οι εξειδικευμένες μάσκες μπορεί να είναι ακόμη και επιβλαβείς για τους άλλους, αν και εφόσον ο φερων είναι ασθενής !

Αυτό που πρέπει να πούμε και να συγκρατήσουμε είναι , ότι την μάσκα την βάζουμε όταν πάμε σε νοσοκομεία , φαρμακεία , ιατρεία , μέσα μαζικής συγκοινωνίας και θα έλεγα και σούπερ μάρκετ , μαγαζιά ντελίβερι, τόποι εργασίας όπου υπάρχει συγχνωτισμος και άλλου !

Καλό είναι να κρατάμε απόσταση και σε αυτους τους χωρους μεταξύ μας στα 2 μέτρα !

Πριν βάλουμε την μάσκα πλένουμε τα χέρια μας πολύ καλά με σαπούνι , η τα καθαρίζουμε με αντισηπτικό!

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ .

Τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με επιφάνειες , διαφορά αλλά πράγματα ,που δυνητικά μπορεί να έχουν μολυνθεί και άθελα μας πιάνοντας την μάσκα μεταφέρουμε τον ιο στο πρόσωπο μας ! Όταν για οποιοδήποτε λόγω θελουμε να βγάλουμε την μάσκα , πρωτα πλένουμε τα χέρια μας , η τα καθαρίζουμε με αντισηπτικό και μετά βγάζουμε την μάσκα .

Την μάσκα που θα βγάλουμε θα πρέπει να την βάλουμε σε ένα καθαρό σημείο και ποτέ απλα στην τσέπη μας ! Καλό είναι να την βάζουμε σε σακουλάκι πλαστικό μιας χρήσης και να την επαναχρησιμοπιουμε( όχι πάνω από 1-2 μέρες – προσοχή )!

Επειδή άκουσα για την χρήση , η μη της μάσκας στην συνέντευξη του κ. Τσιόδρα ,θα ήθελα να επισημάνω, ότι η έλλειψη μασκων δυστυχώς κάνουν το γενικό πληθυσμό να επαναχρησιμοποιεί για πολλές μέρες τις μάσκες μιας χρήσης και αυτό φυσικά είναι μη αποδεκτό !

Γι’ αυτό λέγονται μάσκες μιας χρήσης ! Είναι άλλο η έλλειψη μασκων και γιαυτο υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, η άλλου είδους ευθύνες( αμέλεια , κακώς προγραμματισμός κτλ) και είναι άλλο η προστασία με την σωστή χρήση της μάσκας όπου παρέχει στον γενικό πληθυσμό όταν χρησιμοποιείτε σωστά μέγιστη προστασία !

Σχετικές αναρτήσεις

Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων ΕΜΥ

admin2020

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: Σκέψεις για το εκσυγχρονισμό του Κληρονομικού μας Δικαίου

admin2020

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο νέος Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies