ΜεσσηνίαςΠολιτική

Εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Σπύρου Πώρου

Παρουσία δεκάδων πολιτικών – και όχι μόνο – φίλων, μελών της οικογένειας και συνεργατών του, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κινημ. Αλλαγής Σπύρου Πώρου

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Κατσούλης και Γιάννης Πάζιος, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουτσούλης, κ.ά.

Ο κ. Πώρος εμφανώς συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου, τόνισε μεταξύ άλλων:

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη σημερινή σας παρουσία.

Η συμμετοχή μου στα κοινά, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμένα, με δεδομένο ότι επί πολλά χρόνια ζούσα στο Εξωτερικό. Πάντα με απασχολούσε η πατρίδα μου, η ευημερία της και ιδιαίτερα η πατρίδα της καρδιάς μου η Μεσσηνία.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο κόσμος έχει ανάγκη από μια πολιτική πρόταση σε αυτά που δεν ακούει από την αξιωματική αντιπολίτευση, έχει ανάγκη να ακούσει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, μια πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για την ζωή του σε μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση, ως εκ τούτου υπάρχει ένα πολιτικό κενό που το ΠΑΣΟΚ έρχεται όχι ιστορικά, αλλά ουσιαστικά να το καλύψει μέσα από την δική του δυναμική επάνοδο στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Το συνέδριο σηματοδότησε την ανανέωση, την ενότητα, κάτι το οποίο είναι πάντα ζητούμενο αλλά εκφράζει και μια ιστορική αλληλουχία και μια ιστορική συνέχεια της παράταξης, κυρίως όμως σηματοδότησε και την αυτόνομη πορεία της παράταξης, δίνοντας ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσοι θα ήθελαν, θα επιθυμούσαν ή θα τους βόλευε το ΠΑΣΟΚ στην θέση ενός μετεκλογικού κυβερνητικού εταίρου ως συμπληρώματος σε μια κυβέρνηση, ότι εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας με την δική μας πρόταση που θεωρούμε και έχουμε την βάσιμη αισιοδοξία να πιστεύουμε ότι θα έχει την μεγαλύτερη δυνατή απήχηση σε αυτές τις εκλογές.

Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν, θετικά ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα» και να μην είναι «εγκλωβισμένοι μεταξύ δύο κακών».

Σε αυτές τις εκλογές οι Μεσσήνιοι, καλούνται να επιλέξουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, του Νομού μας και να εμπιστευτούν πρόσωπα που έχουν αξιολογηθεί στον κοινωνικό και επαγγελματικό βίο. Καλούνται να επιλέξουν και να σκεφτούν πως η κάθε ψήφος έχει βαρύτητα, διότι κανείς μας δε θα ήθελε να είναι ψηφοφόρος του πρώην υπουργού Μεταφορών Καραμανλή. Κάθε ψήφος λοιπό έχει βαρύτητα.

Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και αυτή είναι η ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης. Έχουμε ευθύνη να αγκαλιάσουμε τις καθημερινές αγωνίες του Ελληνικού λαού. Να μετατρέψουμε την απελπισία που γεννά η αδικία, σε ελπίδα. Δεν θα γίνουμε διαχειριστές της οργής. Έχουμε ευθύνη η χώρα να λειτουργεί ως κανονικό Ευρωπαϊκό κράτος.

Βιώνουμε την πλήρη αποκαθήλωση και ηθική απαξίωση του “επιτελικού” κράτους του κ. Μητσοτάκη. Επιτελικό παρακράτος. Ένα απόλυτα συγκεντρωτικό, κλειστό και αδιαφανές σύστημα ελέγχου και νομής της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Το “όλα στο φως” του κ. Μητσοτάκη έχει μετατραπεί πλέον σε “όλα στο σκοτάδι”

Ξέραμε για τον “μεγάλο αδελφό” αλλά ούτε μας περνούσε από το νου ότι θα βρεθούμε να μας ακούει ο “μεγάλος Ανιψιός” για λογαριασμό του “μεγάλου Θείου”! Κρίμα που δεν ζει ο Όργουελ να ξαναγράψει το βιβλίο του.

Η παράταξη που θεμελίωσε τη δημοκρατία στον τόπο δεν συναινεί, δεν διαπραγματεύεται, δεν αποδέχεται το πισωγύρισμα σε σκοτεινές εποχές. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και πάνω στην απελπισία του επιστρατεύει ψεκασμένα σενάρια περί συγκυβέρνησης κομμάτων προγραμματικά ετερόκλητων για να ενισχύσει το δίλημμα “Μητσοτάκης ή χάος”.

Είναι ζητούμενο πια περισσότερο από ποτέ να χτίσουμε με τους δημοκρατικούς πολίτες, ένα άρρηκτο κοινωνικό μέτωπο νίκης και ριζικής αλλαγής. Για την αξιοπρέπεια και την προκοπή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Η πατρίδα αξίζει πολλα. Η Μεσσηνία ακόμη περισσότερα. Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας

admin2020

Μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για το Πάσχα

admin2020

«Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στα σφαγεία»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies