UncategorizedΜεσσηνίας

Λαμπρός ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο Πεταλίδι Μεσσηνίας- Βίντεο

Με την εκκλησιαστική τάξη και την δέουσα μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην κωμόπολη του Πεταλιδίου Μεσσηνίας.

Του πανηγυρικού εορτασμού προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφέρειας Πεταλιδίου Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Κόκκαλη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης ενώ τελέσθηκε και δέηση υπέρ υγείας των κατοίκων της περιοχής, έξωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πεταλιδίου.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στην πνευματική δίψα που μαστίζει τον σύγχρονο άνθρωπο, προτρέποντας τους πιστούς να προσφεύγουν στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπως έκανε και ο άρτι αγιοκαταταχθείς Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, ο εκ Πεταλιδίου καταγόμενος, ώστε να δροσίζουν την ψυχή τους μέσα από το ύδωρ της ζωής που μας προσφέρει.

Τέλος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την αγαστή συνεργασία με την τοπική Εκκλησία και τον τ. Βουλευτή και καταγόμενο από το Πεταλίδι κ. Πέτρο Κωνσταντινέα για την παρουσία του.

Δείτε Βίντεο η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης στους κεντρικούς δρόμους

Σχετικές αναρτήσεις

«Π. Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα στο μέγιστο βαθμό»

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies