ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εισιτήρια θεάτρου 2022-2023 σε εργαζόμενους και ανέργους

Επιταγές για εισιτήρια θεάτρου χειμερινής περιόδου 2022-2023 σε εργαζόμενους και ανέργους για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων

τους κοινωνικούς σκοπούς του ΕΛΕΚΠ εντάσσεται το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών θεάματος για την πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών τους.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η χορήγηση επιταγών θεάματος στους δικαιούχους ωφελούμενους του προγράμματος για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων.

ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ/ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1. Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Επιταγών Θεάματος περιόδου 2022-2023 ορίζονται:

α) ασφαλισμένοι/-νες που συγκεντρώνουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον e-ΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ ή/και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρου 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της περ. ΙΙΙ της υποπ. 1 της παρ. ΙΑ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012,

β) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.

2. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος χορήγησης Επιταγών Θεάματος ορίζονται:

α) τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας τριών ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα,

β) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών, όπως αποδεικνύονται από αυτεπάγγελτη αναζήτηση από αρμόδιο δημόσιο φορέα ή όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

3. Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

4. Δεν θεωρούνται δικαιούχοι ωφελούμενοι του προγράμματος:

α) οι δικαιούχοι ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος

β) οι αναφερόμενοι στην παρ. 1 που κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, όπως αυτή ορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση του άρθρου 6 δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 19 του ν. 4921/2022 (Α’ 75).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ/ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

1. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-2023.

2. Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο σε 220.000 ανάλογα με τον αριθμό των παρόχων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των προσφερομένων ανά πάροχο θέσεων.

3. Ο αριθμός των ωφελουμένων ηλικίας 3-10 ετών δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων για παιδικές παραστάσεις.

4. Ο ακριβής αριθμός των δικαιούχων ωφελουμένων προκύπτει μετά την κατάρτιση του Οριστικού Μητρώου Παρόχων.

Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων, ανέρχεται κατά μέγιστο όριο στα 15,00€ για τις κεντρικές σκηνές και στα 12,00€ για τις παιδικές σκηνές.

Η «Επιταγή Θεάματος» έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ. Η επιταγή θεάματος ισχύει αποκλειστικά για τους σκοπούς του συγκεκριμένου προγράμματος και μέχρι τη λήξη αυτού.

Η επιδότηση μέσω της Επιταγής Θεάματος δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν ελεύθερα από το Μητρώο Παρόχων του άρθρου 10 της παρούσας τις θεατρικές παραστάσεις που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να χρησιμοποιήσουν την Επιταγή κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος. Σε διαφορετική περίπτωση αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της επόμενης περιόδου.

Σχετικές αναρτήσεις

Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)

admin2020

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies